Haberler

Rektör Nihayet Havlu Attı!

Güncelleme:

Harran Üniversitesi'nin 20 kilometre uzaklıktaki Osmanbey yerleşkesinde temeli 1996 yılında atılan ve yapımı 18 yıldır süren hastane inşaatı adeta yılan hikayesine dönmüştü.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, sürekli bütçe yetersizliğinden yakınmakla gündeme gelmiş, aldığı ek bütçelerden sonra tekrar ek bütçe talebinde bulunmuştu.

Beş rektör ve yedi hükümet eskiten hastane inşaatının uzun sürmesinin en büyük sebeplerinden birisi depreme dayanıklı yapılmadığının tespit edilmesiydi. Diğer bir sebep ise, koğuş sistemine göre yapılmaya başlandıktan sonra aradan uzun yıllar geçince Sağlık Bakanlığı'nın koğuş sistemi yerine oda sistemi getirmesiyle hastane inşaatı bu kez oda sistemine dönüştürüldü. 200'ü yoğun bakım, 23'ü ameliyathane olmak üzere 600 yataklı olarak başlanan hastane inşaatında nihayet sona gelindi. Ancak mevcut hastanesinde de yetersizlikler nedeniyle problemlerin üstesinden gelemediği için skandallarla gündeme gelen üniversite, Rektör Mutlu'nun girişimleri sonucu yeni hastanenin sorumluluğunu Kamu Hastaneler Birliği'ne devretti.

DEVİR PROTOKOLÜ VALİLİKTE İMZALANDI

Osmanbey yerleşkesinde yakında açılması planlanan Tıp Fakültesi Hastanesi'nin teknik adıyla afiliasyonu için Sağlık Bakanlığı ve Harran Üniversitesi arasındaki protokol için dün Vali İzzettin Küçük ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu bir araya geldi.

Valilik makamında gerçekleştirilen protokole yönelik açıklama yapan taraflar protokolün Şanlıurfa'ya hayırlı olması dileklerinde bulundu. Vali Küçük, "İnşallah birkaç ay içerisinde üniversite hastanemiz devreye girecek. Üniversite hastanemizin devreye girebilmesi için Sağlık Bakanlığı ile üniversitemiz bir protokol yapıyor. Protokolün esası bu hastaneyi, teknik adıyla afiliasyon yoluyla açmak ve çalıştırmaktır. Bugün bu protokolü imzaladık, çok önemli bir hadisedir. Yaklaşık 500 yataklı hastanemizin şu anda iç tefrişatı yapılıyor. Bu devasa eser devreye girecek. Rektörümüzün bu eserde çok büyük emeği var. Sürekli Ankara'ya giderek yaklaşık 50 milyon TL ödeneği tamamladı. Sağlık müdürlüğümüz de büyük bir gayret içerisindeydi. Bu dev eser Şanlıurfa'ya hayırlı olsun." diye konuştu.

Osmanbey yerleşkesindeki hastaneye gidecek vatandaşların öğrenciler gibi sorun yaşama ihtimali de gündeme geldi. Ulaşım konusunda raylı sistemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'yla görüşeceklerini kaydeden Vali Küçük, "Bu hastanenin açılmasıyla günlük 3-4 bin hasta sirkülasyonunun olmasını bekliyoruz. Bu insanların güvenli bir şekilde gidiş gelişi daha çok raylı sistemle olur. Bu hususu Ulaştırma Bakanımız gelince kendilerine arz edeceğiz" dedi.

MUTLU: İYİ BİR HİZMET YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Protokolün imzalanmasının ardından konuşan Rektör Mutlu ise, "Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Zafer Çukurova ve üniversitenin öğretim üyeleriyle hastanemizin afilie olmasını görüştük. Bu görüşmeden sonra, inşaatını bitirmeye çalıştığımız hastanemizin içinin tefrişatı, robotik cerrahinin Şanlıurfa'ya verilmesi ve bu hastanenin bir an önce işlev kazanması adına iyi bir hizmet yaptığımızı düşünüyoruz. Bu işe emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah Şanlıurfa'ya iyi hizmetleri hep birlikte yapacağız." şeklinde konuştu.

Vali İzzettin Küçük ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun protokolü imzalamak için bir araya geldiği toplantıya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen de katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title