Haberler

Rektör Coşkun'dan Üniversite Öğrencilerine 'Yalan' Tavsiyesi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yenilikçilik ve Girişimcilik Topluluğu tarafından öğrencilere, Bilfest Profesyonellerle Girişimcilik, Motivasyon, Başarı ve İletişim’ konulu konferans verildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yenilikçilik ve Girişimcilik Topluluğu tarafından öğrencilere, Bilfest Profesyonellerle Girişimcilik, Motivasyon, Başarı ve İletişim' konulu konferans verildi. Konferansta konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, "Yalanı hayatınızdan çıkarın" dedi.

GAÜN Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan konferansta GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve İzgören Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şerif İzgören'in yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Konferansta, toplumsal barış ve hoşgörü, şiddetin azaltılması yönünde insanlar arası iletişimin iyi sağlanmasına yönelik görüşler aktarıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep Üniversitesi'nin 44 bin öğrencisi ve çalışanlarıyla birlikte kocaman bir aile olduğunu söyledi. Prof. Dr. Coşkun, "Artık yeni şeyler söylemek lazım. Motivasyon, iletişim başarı aslında bu söylemler yeni değil ama bunun içerisinde hep böyle ağza sakız olmuş bu lafların altını nasıl doldurmak gerektiğini neler yapmak gerektiği konusunda biraz daha özlü, dişe dokunur şeyler söyleyecekler" dedi.

"İÇİNİZDEKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRMEYECEKSİNİZ"

Rektör Coşkun, motivasyon, iletişim ve girişimciliğin hayatın bizatihi kendisi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Coşkun, eskiden hayatın kolay olduğunu araçlar, bilgisayarlar ve sosyal medya olmadığı için mutlu olmanın, motive olmanın kolay olabileceğini belirtti. Coşkun, "İnsanoğlu belirli bir çağa göre yaratılmamış ki insanın ta yaratılışından itibaren bizden sonra gelen nesiller bunlar da gene aynı mutluluğu, iletişimi, motivasyonu yaşamak üzere yaratılmışlardır. Belirli bir çağın içerisine sıkıştırılmış bir yaratık değildir insan. O yüzden o dönemde o varsa bu dönemde de başka şeyler var. Ne kadar dezavantajlar varsa o kadar da avantajlar var. Demin saydığım bütün enstrümanları aslında olumlu olarak kullanabileceğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Savaşlar, hele de şu sıra bizim coğrafyamızda Gaziantep'te bir yandan Suriyeli misafirlerimiz var. Bunu yüksünmüyoruz ama getirdiği sorunları görüyoruz. Elbette onlara kucak açıp, derslerine çare olmaya çalışıyoruz ama kolay bir iş değil yani 400 bin kişiyi nasıl ağırlayacaksınız. Ama elden gelen bütün gayreti de gerek hükümet gerek şehir erkleri yapmaya çalışıyor. Öbür taraftan terör hadiselerine şahit oluyoruz. Bu canımızı sıkıyor, üzülüyoruz. Son zamanlarda sıcak savaşın seslerini duyuyoruz bazen Rusya'dan. bütün bunlara rağmen yaşamak ve dimdik ayakta durmak zorundayız. Bütün bu süreç içerisinde de motivasyonunuzu kaybetmeyeceksiniz. Hayata pozitif bakışınızı, hayallerinizi kaybetmeyeceksiniz. İçinizdeki çocuğu öldürmeyeceksiniz" dedi.

"KAMPUSU ÖZLÜ SÖZLERLE SÜSLEDİK"

Prof. Dr. Coşkun, kampüsü özlü sözlerle süslediklerini belirtti. Coşkun, "Üniversitemizi, başka hiçbir üniversitede olmayan 125 tane söz bulunan afişlerle süsledik. Hayal edin, düşünün dedik. Çünkü, yaşamak üstü yaşamak için size birer ışık çakmaya, sizi biraz dürtmeye çalıştık. Yaşamak üstü yaşamak demek her şey yaşıyor bitkiler, hayvanlar ve bizler ama bizim bir farkımız var. Biz insanlara bahşedilen bir akıl, zeka var. Baktığınız zaman içinde insanın ne mükemmel bir yaratık olduğunu bu zaten bütün bize bildirilen dini bilgilerin, bize anlatılanların içerisin de bu var. O zaman bizim sadece günü birlik yeme, içme ve belirli biyolojik fonksiyonlarımızın çok daha ötesinde yaşamak gibi ve onu da her gün daha ileriye taşımak, daha iyi bir noktaya taşımak bizim görevimizdir" dedi.

"YALANI HAYATINIZDAN ÇIKARIN"

Her mesleğin kendi içerisinde bir güzelliği olduğunu o mesleği sevmenin çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, öğrencilere yalan söylememeleri konusunda konusunda uyarılarda bulundu. Coşkun, "Mesleğinizi sevdiğiniz takdirde her meslek kendi içerisinde son derece kıymetli ve değerlidir. KPSS'ydi, formasyondu, öğretmenlik sınavıydı takmayın bunu ya. İnanın takmayın. Çıkın yola bugün. Çıkın yola kendinizi doldurun böyle. Ateşleyin. Bakın görün, üç beş sene sonra nerdesiniz. İş, AŞ bunlar önemli şeyler karnını doyurması ev kurması lazım. Bunlar ciddi şeyler ama bunları sizi engelleyen önünüzü tıkayan şeyler olmasına da asla izin vermeyin. Tabi dürüst olun. Dürüst olun. Bu memleketin çektiği en önemli şey yalan. Ayaküstü herkes yalan söylüyor. Yalanı hayatınızdan bir çıkarın. Ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Moderatörlüğünü İzgören Akademi Eğitmeni Oytun Yumşak'ın yaptığı etkinlikte İzgören Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şerif İzgören de konuşma yaptı. Konuklar tarafından ilgiyle izlenen etkinliğe, İskenderun Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title