Haberler

Rektör Çomaklı, Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'na katıldı

Güncelleme:

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin katkıları ve KOSGEB'in desteği ile hazırlanan Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi Fuaye Alanında gerçekleştirilen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Açılış törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın yanı sıra, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, sektör temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarına Atatürk Üniversitesi; Su Ürünleri, Ziraat ve Turizm Fakültesi ile geniş bir katılım sağladı. Birimlerin açtığı stantları gezen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fuara katılan diğer firmaların stantlarını da ziyaret eden Çomaklı, üniversite-sanayii iş birliğine yönelik çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Erzurum'da ilk kez düzenlenen bu fuar ile zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerin bilinirliklerini artırmak, yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası oluşturulması hedefleniyor. Fuar aynı zamanda sektördeki gelişme ve yeniliklerin topluca sergilendiği, yeni bayilik girişimleri ve ihracat imkanlarının yaratıldığı bir ihtisas ortamında katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getirmeyi planlıyor.

Doğu Anadolu'nun güzide şehri Erzurum'un zengin yemek kültürünün yaşatılması ve tanıtılması amacı ile fuar kapsamında Erzurum Aşçılar Derneği ve Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Cağ Kebabı, Kadayıf Dolması, Ayran Aşı, Şalgam Dolması, Su Böreği, Lor Dolması, Demir Tatlısı, Dut Çullaması gibi yöreye has yemekler yapılacak ve bu lezzetlerin püf noktaları ziyaretçiler ile paylaşıyor.

Fuar kapsamında Cheese Life Magazine Dergisi ve Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi iş birliği ile Geleneksel Gıdaların ve Peynirin Gastroturizmdeki Önemi, Türkiye'de Gastroturizm, Coğrafi İşaretler, Yöresel Mutfağımızda Peynir gibi çeşitli konularda söyleşiler düzenleniyor.

Girişlerin ücretsiz olduğu Fuar 16-17-17-19 Ekim tarihlerinde 10.00-20.00, son gün ise - 20 Ekim Pazar - saat 19.00'a kadar ziyarete açık olacak. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Çomaklı Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title