Haberler

Rektör Çomaklı Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Oteli Uzay Restoranda tertiplenen akşam yemeğinde, Erzurum'da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşları temsilcileriyle buluşan Rektör Çomaklı, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Programa, Rektör Çomaklı ve yönetim kadrosunun yanı sıra fakülte dekanları, merkez müdürleri ve daire başkanları katıldı.

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Erzurum'da görev yapan gazetecilerle bir araya gelmek ve bu özel günlerini kutlamak amacıyla akşam yemeği düzenlediklerini ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, gazetecilere görevlerinde başarı ve kolaylık diledi. Çomaklı, gazetecilerle ve diğer kuruluşlarla yapılan toplantıların aralıksız devam edeceğini vurgulayarak, üniversitenin daha iyi tanınması açısından belirli dönemlerde bir araya gelmenin önemli olduğunu söyledi.

"Yerel basın bizim için çok önemli. Yerel basınımızın emek ve özveri dolu onurlu hizmetlerini milli mücadeleden bu yana biliyor ve takdir ediyoruz" diyen Rektör Çomaklı, yakın geçmişte 15 Temmuz 2016'da yapılan hain darbe girişiminde yerel ve milli basının, ülkemizin geleceği için çok önemli görevler yaptığını ifade etti. Ülke basınının Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın iletilerini canlı yayınlarla millete ileterek, darbe girişiminin engellenmesinde önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Çomaklı, demokrasi nöbetlerinde milletimizle birlikte sabahlara kadar bekleyerek görevlerini en iyi şekilde, fedakarca yerine getiren yerel ve yaygın tüm basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür etti.

Rektör Çomaklı: "Üniversitenin ve Erzurum'un gelişmesi birbiriyle bağlantılıdır ve mutlak kalkınma için üniversite ve şehrin bütünleşmesi ve birlikte çaba göstermesi kaçınılmazdır. Üniversite olarak tüm faaliyetlerimizde bu bilinçle hareket ettiğimizi ve bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olduğumuzu bu anlamlı toplantı vesilesi ile bir kez daha vurgulamak isterim.

İçinde bulunduğumuz akademik yılda uluslararası ilişkiler çerçevesinde gerçekleşen ortak program ve projelerle küreselleşen yükseköğretimde de rol sahibi olmayı amaçlayan Üniversitemiz, yeni birimler açarken eğitsel ihtiyaçların yanında ilin ihtiyaç ve önceliklerini de dikkate almaktadır. Bu bağlamda sahip olduğumuz birikimi doğru ve etkili biçimde kullanmak üzere zorunlu dönüşüm yolunda Üniversitemizde birçok alanda başlattığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık.

Malumunuz küreselleşme hem fırsatlar taşıyan, hem de riskleri olan bir süreçtir. Bu sebeple sahip olduklarımız doğrultusunda bir program belirleyerek riskleri fırsata çevirecek projelerin hazırlığını büyük ölçüde tamamlayıp hayata geçirmeye başladığımızı sizlerle paylaşmak isterim. Yerel basınımızla işbirliğini tazeleme, dostluğumuzu pekiştirme fırsatını bulduğumuz bu güzel buluşma vesilesi ile siz değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına verilen yemek için Rektör Çomaklı'ya teşekkür ederek, tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'da yaptığı konuşmada gazetecileri bu özel günlerinde bir araya getiren Rektör Çomaklı'ya minnettar olduklarını ifade ederek, Atatürk Üniversitesinin misafirperverliği için teşekkür etti.

Çomaklı konuşmaların ardından, hazırlanan slayt eşliğinde Atatürk Üniversitesinin 1,5 yılda gerçekleştirilen tüm çalışmalarını maddeler halinde basın mensuplarına anlattı.

Toplantının sonunda Rektör Çomaklı, basın mensuplarına üzerinde Besmele lafzının yer aldığı kalem ve çeşitli hediyeler takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Gazeteciler Günü Erzurum Çomaklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title