Haberler

Rektör Çomaklı Azerbaycan'dan İş Birliği ile Döndü

Stratejik Düşünce Kongresinde oturum başkanlığı yapmak üzere Azerbaycan'a giden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, iş birliği protokolü yapmak üzere Azerbaycan Pedogoji Üniversitesini ziyaret etti.

Pedogoji Üniversitesi rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Jafar Jafarov ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı arasında ilişkilerin güçlendirmesine ve üniversiteler arasında eğitsel ve kültürel iş birliği ile ortak bilimsel çalışma projelerinin geliştirilmesine imkan tanıyan iş birliği protokolünü imzaladı.

"İş Birliği ve Güç Birliği Her İki Ülkeye de Katkı Sağlayacaktır"

Azerbaycan'daki üniversiteler ile Atatürk Üniversitesi arasındaki iş birliklerini önemsediklerini ifade eden Rektör Çomaklı: "Türkiye ve Azerbaycan, bir millet iki devlet olarak tarih boyunca kader birliği içerisinde oldukları gibi, bugün de ortak hedefler doğrultusunda, aynı amaç uğruna geleceği birlikte inşa etmektedirler. Bu bağlamda bizler de eğitim alanında bağlarımızı daha da güçlendirmek için bir araya geldik. İnanıyorum ki; daha önce imzalanan anlaşmalar ile birlikte bugün yaptığımız iş birliği ve güç birliği her iki ülkeye de birçok alanda katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

"İmzalanan Protokol İki Üniversiteyi Daha da Yakınlaştıracaktır"

Karşılıklı bilgi paylaşımının her iki üniversite açısından da faydalı olacağına inandığını dile getiren Pedogoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jafar Jafarov, Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden Atatürk Üniversitesiyle imzalanan protokolün iki üniversiteyi daha da yakınlaştıracak olmasını temenni ettiğini belirterek, gösterdiği yakınlıktan dolayı Rektör Çomaklı'ya teşekkür etti.

Protokolde; iki üniversite arasında öğretim üyesi desteği, uzaktan eğitim desteği, akademik ve idari personele yönelik eğitim programları, dil eğitimi konusunda karşılıklı personel ve doküman desteği, özellikle Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklar üzerine ortak projeler, dönüşümlü ortak bilimsel, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetler, ortak diploma ya da çift diploma programları, uluslararası ilişkiler ve iş birlikleri konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmenin ardından Rektör Çomaklı, T.C. Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral tarafından düzenlenen resepsiyona katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Çomaklı Rektör Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title