Haberler

OMÜ Rektörü Akan, Uluslararası Öğrencilerle Buluştu

Güncelleme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde düzenlenen, Rektörle Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının üçüncüsü, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından düzenlenen, "Rektör'le Uluslararası Öğrenci Buluşmaları"nın üçüncüsü, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Genel Sekreter yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Gashgay Abbaszada, "Üniversiteler sanılanın aksine sadece meslek edindirme kurumları değil; sorgulayan, araştıran, bilim ve bilgi üreten, üretilen bilgiyi yaşamsal faydaya dönüştüren, bireyseli, yereli, toplumsalı ve evrensel değerleri harmanlayabilme becerisi kazandırma yönünde öncülük eden kurumlardır. Türkiye'nin önde gelen, köklü üniversitelerinden biri olan OMÜ'de öğrenci olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sorunlarımızın dinlendiği ve çözümler üretildiği öğrenci merkezli bir üniversitede öğrenim gördüğümüz için memnunuz" dedi.

"OMÜ, küreselleşen dünyada ve ekonomilerde uluslararasılaşmayı kendine hedef bilen önemli bir üniversitedir" diyen Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan, "Hedefi koymak kadar hedefimizi ne kadar gerçekleştirdiğimiz de önemlidir. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan 3 yıl önce uluslararası öğrenci sayısını bin 500 olarak belirtmişti. Bugün üniversitemizde bin 418 uluslararası öğrenci mevcut. Bunun dışında Mevlana Programı'nda 36, Erasmus programında 33 ve Türkçe eğitim ve öğretim merkezinde hiç bir yere kayıtlı olmayıp YÖS'te üniversitemizde eğitim gören 30 öğrenci vardır. Bin 500 sayısına ulaştık ama hedefler sabit değil artış da olmalıdır. Yeni hedefimiz uluslararası öğrenci sayısının 2 bine ulaşmasıdır. Bu da üniversitemizin öğrenci sayısıyla orantılandığında ülkemizdeki en çok uluslararası öğrencisi olan üniversite olma yolunda ilerleyeceğiz anlamına gelmektedir" şeklinde konuştu.

"72 ülkeden öğrenciler bir arada okuyorlar" diyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan da konuşmasında şunları söyledi: "Bu, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz için çok önemli bir fırsat. Geleceğiniz için de çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kendi ülkesinden çıkıp başka bir ülkede eğitim almayı başarmış öğrenci, ülkesindeki akranlarından bir adım önde ve başarılı bir kariyer izleyecek demektir. 3-4 yıl önce uluslararası öğrenci sayımız 200 civarındaydı. Daha sonra bu konuya önem vererek bu sayıyı arttırdık. Bizim sizlerden beklentimiz; ülkenize dönüp ülkenizin ihtiyacı olan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamanızdır. Muhtemelen kiminiz burada kalacak, kiminiz Avrupa'ya gidecek. Peki, biz uluslararası öğrenciler için ne yaptık? Örneğin, tıpta İngilizce program açtık. Yabancı dilde eğitim programları açma amaçlarımızdan biri, yurt dışından gelen öğrencinin vakit kaybetmeden eğitime başlayabilmesi ve İngilizceyi sağlamlaştırmasıdır. Lisansüstü eğitimde de birçok ana bilim dalında 2 yıldır İngilizce eğitim yapılmaktadır. Türk öğrenciler için de aynı şeyi söylüyorum. Üniversiteler artık sadece kendi ülkeleri için öğrenci yetiştirmiyorlar. Öğrencinin dünyanın her yerinde iş yapabiliyor olması gerekiyor. Ayrıca 2 yıl önce SGK sorunlarınızı bizzat çalışma bakanıyla görüşerek hallettik ve aylık ödemenizi 30 liraya indirttik. Hükümete teşekkür ediyorum. Türkiye'de yabancı öğrenci sınavını bu kalitede, istikrarlı bir şekilde gerçekleştiren tek üniversiteyiz. Bunu tartışmak dahi mümkün değil. Aynı zamanda devlet yurtlarında kalma imkanına sahipsiniz. Ulaşım konularında ise maalesef yapacağımız bir şey yok. Kampüsümüzü oldukça yaşanılır ve keyifli hale getirmeye çalışıyoruz. Sizlerin de buna destek olmak için çok daha aktif olmanızı bekliyoruz. Biz OMÜ olarak sizlerin burada olmanızdan çok memnunuz. Yeni hedefimiz 2 yıl içinde uluslararası öğrenci sayısını 2 bine çıkarmaktır. Umuyorum ki; aynı ülkeden gelen öğrenciler bu 4 yılı yalnızca birbirleriyle geçirmiyorlardır. Bu büyük bir fırsat ve zenginliktir. Hepiniz tekrar hoş geldiniz. Güzel bir eğitim süreci ve hayatınızda başarılar diliyorum."

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sait Kurşunoğlu uluslararası öğrencilerden gelen soruları cevapladılar.

Toplantı, verilen kokteylle sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Akan Mahmut Aydın Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title