Haberler

Rektör Adayı Çelik: "Adaylığımda Sıkıntı Yoktur"

Malatya İnönü Üniversitesi rektör adayları arasında bulunan Prof. Dr. Cemil Çelik, aday olamayacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

İnönü Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Cemil Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, "İnönü Üniversitesi rektör adaylığı belirleme sürecinde rektör adayı olarak 26 Mayıs 2008 tarihinden bu yana üniversitemizin değerli öğretim üyeleri ile görüşmeler yapmaktayım. Temel amacımız, üniversitemizin barış içerisinde, sağlıklı, huzurlu ve bilim üreten saygın bir yere gelmesidir. Bu amaç doğrultusunda üniversitemiz öğretim üyelerinin saygın desteğini kazanmış bulunmaktayım. Ancak, seçim sürecinin sonuna doğru hakkımda yerel medyada ve web sitelerinde yanlış bilgilendirmelerden kaynaklanan ve rektör adayı olamayacağımı içeren haberlerin yer aldığını görmekteyim. Aday olmamı engelleyici bir durum söz konusu değildir. YÖK Başkanlığı'nın resmi dilekçeme verdiği resmi cevap yazısı, İnönü Üniversitesi web sitesinde yer almıştır. Dilekçe cevabında, 'Türkiye'de herhangi bir üniversiteye rektör olarak atanabilmek için, 2547 Sayılı Kanun hükümlerine göre profesör unvanına sahip olmak, 657 Sayılı Kanun'un hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engelleyici bir halin bulunmaması, rektörlük için atama işleminin ikmal edildiği anda 67 yaşın doldurulmamış olması şarttır. Bu bakımdan, devlet üniversitelerinden birinde rektörlük için aday olmak isteyen öğretim üyelerinin, yukarıdaki şartları taşıması halinde, aday olmak istedikleri üniversitede veya diğer devlet ya da vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değildir' şeklinde bilgi verilmiştir. Bu durumda adaylığım konusunda bir hukuki engel bulunmamaktadır" ifadelerini kaydetti.

Prof. Dr. Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün konuyla ilgili olarak YÖK'ten aldığı bilginin üniversitenin resmi web sitesinde, "Rektör adaylarını belirleme seçimleri ile ilgili duyuru-3" başlığı altında yayımlandığını ve yazıda kendisinin rektör adaylığı ile ilgili hukuki bir engelin bulunmadığının gösterildiğini belirtti.

(BK-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title