Haberler

Reklam Sektörünün Geleceğini 'Y ve Z Kuşakları' Belirliyor

Güncelleme:

21. yüzyılın dahi çocukları, diğer bir değişle Z kuşağı ise; üstün becerileri ve teknolojik gelişmelere jet hızıyla adapte olmalarıyla tüm sektörlere pozitif değer katıyor. Birbiriyle sinerji içerisinde olan Y ve Z kuşakları, günümüz reklamcılık anlayışıyla sektörün geleceğini belirliyor.

Günümüzde teknoloji ve yeni jenerasyonun yetkinlikleri sayesinde reklamcılık sektörü önemli değişiklikler yaşadı. Her zaman kreatif olmayı gerektiren bu sektör için teknolojiyi de iyi bilmek şart. Dolayısıyla problem çözmede grup adaptasyonları ve hareket kabiliyetleriyle harika işler çıkaran Y kuşağını el, göz, kulak ve motor beceri senkronizasyonu konusunda usta olan Z kuşağının desteklemesiyle 21. YY reklam sektöründe harika işler çıkmaya başladı.

Sektörün doğrularına hakim Y kuşağını, teknolojik bilgisiyle destekleyen Z kuşağı ile günümüz reklamcılık anlayışında da çok şeyin değiştiğini belirten Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, her zaman kreatif olmayı gerektiren bu sektör için şunları aktarıyor; "Dijital medyanın ortaya çıkması ve kullanımının artmasıyla reklamcılığın bir dönüşüm yaşadığı kesin. İnsanların değişen ihtiyaçlarıyla gelişen yeni nesil pazarlama stratejileri ise bu değişimi etkileyen en önemli unsuların başında geliyor. Bunları göz önüne aldığımızda reklamcılık sektöründe X kuşağı diye tabir edilen deneyimli insanları, en son bilgi ve beceri ile kendini geliştiren Y ve Z kuşakları yoğun şekilde destekliyor"dedi.

"Y VE Z KUŞAKLARI REKLAMLARA DAMGASINI VURDU"

Günümüz reklamlarında müşteriler ve markalar arasında duygusal bir bağ kurulmak istendiğini aktaran Erkmen, "Reklamın tarihsel geçmişine baktığımızda her biri bir kısa film niteliğinde olan reklamlarda ürün göz önünde tutulmaksızın markanın duruşuna ve karakterine dikkat çekiliyordu. Fakat Y ve Z kuşağının tüm sektörleri etkilemesiyle reklamcılık sektörü de değişti ve çekim dakikaları saniyelere düştü. Günümüzde bir marka, dijital dünyaya, dolayısıyla Y ve Z kuşaklarına reklam izlettirmek istiyorsa reklamın, 10 saniyeden daha uzun olmaması gerekiyor. Çünkü özellikle Y kuşağında olan, özgürlüğüne düşkün, marjinal, otoriteye meydan okuyan, teknoloji hayranı olan gençlerin bu özellikleri 21. YYde reklam sektörüne damga vurdu" diye açıkladı.

Öte yandan markaların dikkat çekmek için diğer markalardan daha kreatif bir düşünceye sahip olması gerektiğinin altını çizen Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, bu dönüşümde markaların ve reklamcıların cesaretli olması gerektiği ve bu cesaret sayesinde dikkat çeken işlere imza atmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Erkmen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title