Haberler

Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ ile yetkili bayileri arasındaki franchise sözleşmesinin grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ ile yetkili bayileri arasındaki franchise sözleşmesinin grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan Kurul kararlarına göre, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ tarafından yeni kurulan garantili ikinci el traktör ve ekipman satıcılığı franchise sistemi çerçevesinde, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ ile yetkili bayileri arasındaki franchise sözleşmesinin 2002/2 sayılı "Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği" kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına karar verildi. Türkiye Garanti Bankası AŞ ile Denizbank AŞ arasında akdedilen Bonus Kredi Kartı Program Paylaşımı Sözleşmesi'ne bireysel muafiyet tanındı.

Migros Ticaret AŞ ile Petrol Ofisi AŞ arasında akdedilen 11 Ekim 2014 tarihli "Ortak Sadakat Sözleşmesi"ne bireysel muafiyet tanıyan Kurul, CTI Systems S.A. ile Vinçsan Vinç San. ve Tic. AŞ tarafından CTI Vinçsan İntralojistik Ekipmanları Vinç Tic. ve San. AŞ unvanlı ortak girişim kurulması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

TANAP Doğalgaz İletim AŞ'nin yüzde 30 hissesinin Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ tarafından ve yüzde 12 hissesinin British Petroleum Pipelines Limited tarafından Southern Gas Corridor Closed Joint Stock Company'den devralınması işleminin kapsamda olmadığı kararlaştırıldı.

Sasa Polyester San. AŞ'nin yüzde 51 hissesinin ve kontrolünün lndorama Netherlands B.V. tarafından Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ'den devralınması işlemine izin veren Kurul, Sançim Bilecik Çimento Madencilik Beton San. Tic. AŞ'nin sahip olduğu Bilecik'teki çimento tesisinin hisse alımı yoluyla Çimsa Çimento San. ve Tic. AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak, başvurunun geri çekilmesi sebebiyle yapılan nihai incelemenin sonlandırılmasına ve herhangi bir işlem tesis edilmesine gerek olmadığına karar verdi.

Kubota Corporation tarafından Marubeni AG Makine Tic. Ltd. Şti'nin tüm hisselerinin Marubeni Corporation'dan devralınması işlemine onay verildi.

Kurul, Oltan Gıda Maddeleri İhr. İth. ve Tic. Ltd. Şti., Oltan Fındık İşl. San. ve Tic. Ltd. Şti., Oltan Fındık San. ve Tic. Ltd. Şti, Oltan Boyer S.A.S. ve Oltan Grout LTD'nin sermayesinin ve oy hakkının yüzde 100'ünün Ferrero International S.A. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Ahmet Sagun ve Marines Gıda San. Tic. AŞ tarafından Antalya Balık Turizm Gıda Taşımacılık İnşaat San. ve Tic. AŞ'nin yüzde 33,4 hissesinin devralınması ve bu suretle adı geçen şirket üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi işlemine onay verildi.

Rekabet Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrallerinin, Bursa Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırların, bu işletmeler tarafından kullanılan çeşitli taşınmazların ve ilgili maden ruhsatları ile maden sahalarının bir bütün halinde özelleştirilmesi kapsamında, söz konusu varlıkların Çelikler Taah. İnş. ve San. AŞ veya Konya Şeker San. ve Tic. AŞ'ye devri işlemine izin verilmesinde sakınca olmadığına karar verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Garanti Bankası Türk Traktör Denizbank Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title