Haberler

Rekabet Kurulu, Ankara Doğalgaz Elektrik Üretim A.ş.'ye Ait Hidroelektrik Santrallerinin Satış ve Devrine İzin Verdi

Rekabet Kurulu, Ankara Doğalgaz Elektrik Üretim A.ş.'ye Ait Hidroelektrik Santrallerinin Satışına ve Bazılarının da İşletme Hakkının Devrine İzin Verdi.

Rekabet Kurulu, Ankara Doğalgaz Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait hidroelektrik santrallerinin satışına ve bazılarının da işletme hakkının devrine izin verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sayfasında yayımlanan duyurusuna göre, Engil Gaz Tribünleri Santrali'nin satış, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır, Beyköy ve Ataköy Hidroelektrik Santralleri ile Denizli Jeotermal Santrali'nin ise işletme hakkı devri yöntemiyle Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş, Doğal-Dekar Enerji Ortak Girişim Grubu veya Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'den birine devri işlemi, Rekabet Kurulu'nca 27 Mart 2008 tarihli toplantıda incelendi.

İnceleme sonucunda, adı geçen teklif sahiplerinden herhangi biri tarafından gerçekleştirilecek devralma işleminin 4054 Sayılı Kanun'un 7. maddesinde belirtilen nitelikte ''hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece ilgili pazarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasına yol açmayacağına'', bu nedenle bildirim konusu işleme izin verilmesine karar verildi.

(BA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title