Haberler

Reha Taşkesen: "Türk Sözünün Rahatça Söylenebildiği Türkiye Özlemindeyiz"

Eski Harp Okulu Komutanı Emekli Tümgeneral Reha Taşkesen, "İnsanların 'Türk' Sözünü Rahatça Söyleyebileceği Bir Türkiye Özlemi İçerisindeyiz" Dedi.

Telefonlarının dinlendiğini öne sürerek Harp Okulu Komutanlığından istifa ederek emekliye ayrılan Tümgeneral Reha Taşkesen, "İnsanların 'Türk' sözünü rahatça söyleyebileceği bir Türkiye özlemi içerisindeyiz" dedi.

    Kerkük İnsan Hakları Raporu'nun kamuoyuna tanıtılması kapsamında Sheraton Oteli'nde düzenlenen toplantıya katılan Taşkesen, "Türk" sözünün rahatça söylenebileceği bir Türkiye özlemi içinde olduğunu dile getirdi. Taşkesen, "Türk sözü rahatça kullanılabildiği zaman Türklüğün sorunları bir çözüm yolu bulacaktır" diye konuştu.

    Irak'ta birçok Anayasanın Kuran'a atıfta bulunularak oluşturulduğunu ve bunun demokrasi önündeki en büyük engel olduğunu söyledi. Kerkük'ün küresel güçlerin kıskacında kaldığını kaydeden Taşkesen, Türkiye'nin ekonomik gücünü bölgeye acilen intikal ettirmesi gerektiğini, Türkmenlerin ayağa kalmasında bu durumun önemli bir unsur olacağını ifade etti. Taşkesen, küresel güçlerin tek dayanağının para olduğunu vurgulayarak, bu güce karşı ulusal bilincin ayakta tutulması gerektiğini dile getirdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title