Haberler

Regaip Kandili

Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti.

Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti.

Kahramanmaraş'ta Regaip Kandili dolayısıyla Abdulhamithan ile tarihi Ulu Cami'yi dolduran vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.

Mevlit programının ardından camilerde vatandaşlara gül suyu ikram edildi.

Malatya

Regaip Kandili dolayısıyla Malatya'da da vatandaşlar camilere akın etti.

Malatya'da tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde İl Müftülüğünce mevlit okutuldu.

Kuran- ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ümit Çimen, Regaip Kandili ve üç ayların Müslümanlar için önemini anlatan vaaz verdi.

Çimen, "Recep, şaban ve ramazan ayları Allah Resulü'nün önem verdiği, ihya ettiği ve oruçla geçirdiği zaman dilimleri. Biz de recep ve şaban ayını oruç ibadetiyle geçirerek, oruç ibadetini öne çıkaran bir mevsim olarak değerlendirirsek hem sevap kazanırız hem de ramazan orucuna kendimizi hazırlarız." ifadelerini kullandı.

Bazı hayırseverler de camiye gelenlere şeker ve gül suyu ikramında bulundu.

"Peygamberler şehrinde Regaib Kandili"

Şanlıurfa'da, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu.

"Peygamberler şehri" olarak da adlandırılan kentte vatandaşlar, kandil dolayısıyla Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamı ziyaret ederek dua etti.

Yatsı ezanının okunmasıyla Balıklıgöl Yerleşkesi'ne gelenler, camilerde namaz kıldı, Kuran-ı Kerim okudu.

Namazın ardından, Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu.

Kentteki diğer camilerde de kandil dolayısıyla özel programlar düzenlendi.

Adıyaman

Regaip Kandili dolayısıyla Adıyaman'daki Ulu Cami ve Yenipınar Camisi'nde program düzenlendi. Programda, Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Kandil nedeniyle vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Kilis

Kilis'te Regaip Kandili dolayısıyla Kayabaş Camisi'nde program düzenlendi.

Kilis Müftülüğünce düzenlenen programda, yatsı namazının ardından Mevlid-i Şerif okundu, şehitler ve tüm İslam alemi için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Kandil Dağı Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
title