Haberler

Referanduma giden o köy, mahalle olmanın mutluluğu yaşıyor

Güncelleme:

Referanduma giden o köy, mahalle olmanın mutluluğu yaşıyor Köyün mahalle olması ile birlikte Elazığ merkeze bağlı mahalle sayısı da 39'a yükseldi Elazığ'da mahalle olmak için daha önce referanduma giden ve büyük bir çoğunlukla evet oyu çıkan Şahinkaya Köyü, resmi olarak mahalle olmanın...

Referanduma giden o köy, mahalle olmanın mutluluğu yaşıyor

Köyün mahalle olması ile birlikte Elazığ merkeze bağlı mahalle sayısı da 39'a yükseldi

ELAZIĞ - Elazığ'da mahalle olmak için daha önce referanduma giden ve büyük bir çoğunlukla evet oyu çıkan Şahinkaya Köyü, resmi olarak mahalle olmanın mutluluğunu yaşadı.Köyün mahalle olması ile kentte merkezine bağlı mahalle sayısı ise 39'a yükseldi.

Kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan Şahinkaya köyü, hizmetlerden eksik kalmamak için Mart ayında referanduma gitti. 948 seçmenin bulunduğu köyde oy kullananlardan 417'si evet, 99'u ise hayır dedi. Ardından prosedürlerin yapılması ile 3 bin nüfuslu köy, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı ile resmi olarak mahalle oldu. Mahalle olmanın mutluluğun yaşayan vatandaşlar, artık nereden hizmet alacaklarının belli olduğunu aktardı.

"Mutluyuz ve gururluyuz. Ne olduğumu artık ortada"

Köylerinin mahalle olduğunu belirten Muhtar Hıdır Şahin, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu buraya gelmişti. Bizde konuştuk ve müracaat ettik. Evraklarımızı hazırladık. Ardından referandum yaptık. Orada evet oyu çıktı ve mutluyuz. Köyümüz Elazığ'a 7 kilometre uzaklıktaydı. Nüfusu 3 binden fazla. Şuanda Elazığ'ın 39'ucu mahallesi olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz. Daha önce İl Özel İdareye gidiyorduk mücavir alan içindesiniz diyordu. Belediye gittiğimiz zaman köysünüz diyordu. Onun için biz ortada kalmıştık. Bunun için neticeye kavuştuk. Mahalle olduğumuz kesinleşti. Bundan da mutluyuz ve gururluyuz. Ne olduğu artık ortada" dedi.

"Halk olarak çok sevinçli ve mutluyuz"

Mahalle olmanın gurur verici olduğunu dile getiren vatandaşlardan Engin Bingöl ise, "Daha önce farklı kurumlara başvurduk ama netice alamamıştık. Hizmet alamıyorduk. Muhtar ve köyün desteği ile mahalle olduk. Bundan da gururluyuz. Bundan sonrada hizmet alırız. Elazığ'a en yakın köy statüsündeydi. Şuanda mahalle oldu. Halk olarak çok sevinçli ve mutluyuz" diye konuştu.

Mahalle olmak için referanduma gittiklerini anımsatan Cafer Bektaş ise "Referandumda büyük bir oranda mahalle olmak için evet oyu kullandık. Buda resmiyete bindi. Muhtarımız da gelen belgeyi paylaştı. Çok sevinçliyiz, konumumuz belli oldu. Hizmet alacağımız yer ve makam belli oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title