Haberler

"Referandum Konusunda Tutumumuzu Yarın Açıklıyorum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin Anayasa Değişikliğine İlişkin Referandum Konusundaki Tutumunu Yarın Grup Toplantısında Açıklayacağını Bildirerek, 'Başta Siyasi Partiler Olmak Üzere Sivil Toplum Örgütlerinin, Tüm Üniversitelerin, Tüm Medya Çevrelerinin, Yani Anayasa ile İlgili Sözü Olan Herkesin Düşüncelerini Alabilecek Bir Platform Hazırlığı İçindeyiz' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Anayasa değişikliğine ilişkin referandum konusundaki tutumunu yarın grup toplantısında açıklayacağını bildirerek, ''Başta siyasi partiler olmak üzere sivil toplum örgütlerinin, tüm üniversitelerin, tüm medya çevrelerinin, yani anayasa ile ilgili sözü olan herkesin düşüncelerini alabilecek bir platform hazırlığı içindeyiz'' dedi.

Erdoğan, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın verdiği resepsiyona katıldı.

Başbakan Erdoğan, Meclis Tören Salonunda yapılan resepsiyonda Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ile bir süre sohbet etti.

Erdoğan, bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın DTP'lileri eleştirdiği noktalar bulunduğunu hatırlatarak, ''Siz de daha önce DTP'lileri belli noktalarda eleştirmiştiniz. Bir yorumunuz olacak mı?'' sorusunu, ''Ben bu konularda söylediklerimi parlamentoda dile getirdim. Aynı düşüncelerimin arkasındayım'' diye cevapladı.

Aynı gazetecinin, Genelkurmay Başkanının, durumun sorun olarak ve hukuk içinde çözülmesi gerektiğini söylediğini ifade ederek, ''DTP'nin performansı bir sorun teşkil ediyor mu gerçekten?'' sorusuna da Erdoğan, şu karşılığını verdi:

''Ben konuşmanın metnini görmeden bir değerlendirme yapmam yanlış olur. Parlamentoya gelenler de hukuki bir süreç içinde parlamentoya gelmiş olan insanlardır. Eğer yasa dışı bir şey varsa o zaman gereğini yapmak yargıya düşen bir şeydir. YSK bu konuyla ilgili olumsuz bir karar verdi mi?.. Vermedi.''

Erdoğan, ''Bu konuda dokunulmazlık bir engel olarak karşınıza çıkarsa tutumunuz ne olur?'' sorusu üzerine, ''doğmamış çocuğa don biçmenin bir anlamı yok'' dedi.

-Anayasa değişikliği ve referandum-

Erdoğan, gazetecilerin, 21 Ekimde yapılacak Anayasa değişikliğine ilişkin referandumla ilgili sorusunu yanıtlarken de ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçildi. Bitti...'' diye konuştu.

Referandumla ilgili partisinin tavrının ne olacağı sorusunu cevaplarken Erdoğan, ''Yarın grup toplantısında açıklıyorum. Yarın konuşacağım.'' dedi.

Anayasa değişikliğinin TBMM'ye ne zaman sunulacağının sorulması üzerine de Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Başta siyasi partiler olmak üzere sivil toplum örgütlerinin, tüm üniversitelerin, tüm medya çevrelerinin yani anayasa ile ilgili sözü olan herkesin düşüncelerini alabilecek bir platform hazırlığı içindeyiz. Süratle onu bitirip, ondan sonra da internet sitemizde yayınlayacağız. Yayınladıktan sonra da buradan bütün eleştirileri alacağız. Bu eleştirilerin değerlendirmesini yapıp, ondan sonra teklifi Meclis Başkanına sunacağız.''

Erdoğan, ''Platform Meclis çatısı altında olabilir mi?'' şeklindeki soruyu cevaplarken de ''Nihai çalışmayı yapacak komisyon Anayasa Komisyonu. Diğeri ise bir 'zaman kaybıdır' diye düşünüyorum. Anayasa Komisyonunda bütün gruplar düşüncelerini söyleyecekler'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title