Haberler

Refah Sınır Kapısı 3 Günlüğüne Açıldı

Gazze Şeridi ile Mısır Arasındaki Refah Sınır Kapısı 3 Günlüğüne Açıldı. 550 Hasta Filistinli, 40 Ambülansla Mısır Tarafına Nakledildi. Sadece Feshedilen Hamas Hükümeti Sağlık Bakanlığı'ndan Resmi Evrak Alan Filistinlilerin Geçişine İzin Verildi.

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah sınır kapısı 3 günlüğüne açıldı. 550 hasta Filistinli, 40 ambülansla Mısır tarafına nakledildi. Sadece feshedilen Hamas Hükümeti Sağlık Bakanlığı'ndan resmi evrak alan Filistinlilerin geçişine izin verildi.

550 yaralı ve hasta Filistinli, hastanelerde tedavi görme amacıyla ambülanslarla Gazze'nin güneyindeki Refah sınır kapısından Mısır tarafına nakledildi. Mısır tarafına geçenlerden biri, "Daha önce Mısır'a tedavi amacıyla gidip geliyordum. Orada ameliyat oldum ama tedavim sona ermemişti. Sınırların kapatılmasından sonra tedavimi tamamlamak için tekrar geçemedim. Sınırların kapalı olduğu süreç içinde de durumum ağırlaştı ve tedavim aksadı" dedi.

Bugün öğleden sonra açılan kapı pazartesi gününe kadar açık kalacak. Gazze'deki Hamas yetkilileri, İsrail ve Mısır ile tüm bağlantı kapılarının uzun süredir kapalı olması ve insani yardımlar dışındaki girişlere izin verilmemesi sebebiyle son günlerde ocak ayındaki gibi sınır duvarlarının havaya uçurulmasına benzer bir olaya benzer girişim yaşanacağı uyarısı yapıyorlardı.

(EL-EA-EA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title