Haberler

"Redhack'in Belgeleri Yanıltıcı"

Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü, "Redhack'in Yayımladığı Belgeler" doğrultusunda İÜ ile ilgili yayımlanan haberlerde yer alan bilgilerin "yanıltıcı" olduğunu öne sürdü.

İÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, medyada "Redhack'in Yayımladığı Belgeler" doğrultusunda İÜ ile ilgili yayımlanan haberlerde yer alan bilgilerin yanıltıcı olduğu iddia edildi. İÜ ile ilgili yayımlanan haberlere konu olan, 2009 yılına ait belgeler üzerinde Sayıştay denetçileri tarafından tam inceleme yapıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İncelemeyle ilgili olarak Sayıştay'a yazılı ve belgeli açıklamalar yapılmıştır. Sayıştay 3. Daire tarafından yapılan inceleme neticesinde "yapılan harcamaların usulüne uygun olduğu' Sayıştay ilamı ile anlaşılmıştır. Haberlerde geçen 6 adet Passat ve 1 adet BMW marka araç İstanbul Üniversitesi'ne hibe edilmiştir. Bu araçlar İstanbul Üniversitesi'ne aittir. Araçlar için Maliye Bakanlığı'na yazı yazılmış ve 3 adet Passat ve 1 adet BMW marka araç Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul Üniversitesi Taşıt Cetveli'ne (T Cetveli) kayıt edilmiştir. Diğer 3 adet Passat marka aracın ise bütçe olanakları nedeniyle İstanbul Üniversitesi T Cetveli'ne kayıt işlemleri 2013 yılında gerçekleştirilecektir. Haberlerde yer alan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinin otoparkları, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri tarafından işletilmektedir. İÜ Sosyal Tesisleri tarafından 2009-2012 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi'nin bütçesine kira geliri olarak toplam 4 milyon 439 bin 333 TL yatırılmıştır. İÜ Sosyal Tesisleri'nin kira gelirleri ve karı yıllık olarak İstanbul Üniversitesi'nin bütçesine aktarılmaktadır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Sayıştay Passat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title