Haberler

'' Red Bull Aır Race World Serıes'' - Yarın İstanbul'da Gerçekleştirilecek 4. Ayak Yarışının Sıralama Turları Haliç'te Yapıldı

''Red Bull Air Race World Series''in 4. ayak yarışının sıralama turları yapıldı.

''Red Bull Air Race World Series''in 4. ayak yarışının sıralama turları yapıldı.

Haliç üzerinde özel olarak kurulan 1.4 kilometrelik parkurda yarın gerçekleştirilecek ve 10 pilotun mücadele edeceği yarış organizasyonu, bugün start alırken, pilotlar sıralama turlarında kapıştı.

ABD'li pilot Mike Mangold, 2.59.14'lük derecesiyle sıralama turlarının en hızlısı olurken, Mangold'u 3.01.50 ile İngiliz pilot Paul Bonhomme ve 3.01.56 ile Macar Peter Besenyei izledi.

Sıralama turları sırasında tehlikeli uçuş yaptığı gerekçesiyle hakem kurulu tarafından diskalifiye edilen Alman pilot Klaus Schrodt, yarın yarışma hakkını yitirirken, sıralama turlarına katılmayan İspanyol pilot Alejandro Maclean ise sıralamada son sırada yer aldı.

Turlar öncesi 2 paraşütçü gösteri atlayışı yaparak, Haliç kenarındaki basın bölümünün bulunduğu yere iniş yaptı. Uçuşları, Haliç çevresine toplanan çok sayıda vatandaş da ilgiyle izledi.

Pilotlar, turlarında, parkur içine yerleştirilen 19 metrelik hava kapılarından yatay ve dikey geçişler ile ekstra akrobatik hareketler yaparken, uçuşlarını en kısa sürede en az hatayı yaparak tamamlamaya çalıştılar.

Başlama çizgisinin geçilmesiyle başlayan ve bitiş çizgisinin geçilmesinin ardından sona eren turda, yanlış kapı geçişleri ve yanlış dönüş manevraları yapılması durumunda pilotlar ceza puanları aldı. Ceza puanları, her turun ardından yapılan süreye eklenerek derecenin belirlenmesinde etkili oldu.

-SIRALAMA SONUÇLARI-

''Red Bull Air Race World Series'' İstanbul ayağının sıralama turları sonunda dereceler şöyle oluştu:

Sıra Pilot Ülke Derece

-------------------------------------------

1-Mike Mangold ABD 2.59.14

2-Paul Bonhomme İngiltere 3.01.50

3-Peter Besenyei Macaristan 3.01.56

4-Kirby Chambliss ABD 3.04.94

5-Nigal Lamb İngiltere 3.14.59

6-Nicolas Ivanoff Fransa 3.18.94

7-Steve Jones İngiltere 3.22.79

8-Frank Versteeg Hollanda 3.45.20

9-Alejandro Maclean İspanya Start almadı

Yarın gerçekleştirilecek yarışta pilotlar, bugünkü sıralama turlarındaki derecelerine göre son sıradan itibaren mücadeleye başlayacaklar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title