Haberler

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tübitak Projelerinden Pay Alamaya Hak Kazandı

Rektör Yılmaz: "Üniversitemizin TÜBİTAK araştırma, kariyer ve hızlı destek projelerinin sayısı 24'e ulaştı"

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin, TÜBİTAK tarafından yapılan projelerin bölgesel değerlendirme çalışmasında dört projeyle dördüncü olarak TÜBİTAK projelerinden pay almaya hak kazandığı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin kurulduğu günden bugüne kadar TÜBİTAK araştırma, kariyer ve hızlı destek projelerinin sayısının 24'e ulaştığını belirtti.

TÜBİTAK tarafından yapılan projelerin bölgesel değerlendirme çalışmasına Karadeniz Bölgesi'nden birçok üniversitenin katıldığını ifade eden Yılmaz, 3 araştırma projesi ve 1 kariyer projesiyle Karadeniz Bölgesi'ndeki üniversiteler arasında dördüncülüğü elde ettiklerini kaydetti.

Yılmaz, araştırma-geliştirme, inovasyon-ticarileştirme ve istihdam yaratma faaliyetlerinin dünya ekonomisine yön verdiği bir çağda yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu faaliyetleri gerçekleştiremeyen üniversiteler, küreselleşen dünyanın ekonomik ve teknolojik baskısı altında, zamanla benliklerini kaybedecektir. Bunun yanında teknolojik anlamda yenilikçi ve basit düşünemeyen, toplumun teknolojik ihtiyacını ve ruhunu algılayamayan üniversiteler de evrenselleşme yerine yerelleşmeye mahkum olacaklardır."

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin temel amacının sadece eğitim-öğretim yaptırmak olmadığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Araştırma-inovasyon temelli kaliteli eğitim-öğretim yapmak, nitelikli öğrenci yetiştirmek, özverili servis sunmak ve araştırma-geliştirme, inovasyon-ticarileştirme ve istihdam oluşturma faaliyetlerini de gerçekleştirmek düşüncesindeyiz."

Yılmaz, yenilikleri desteklendiklerini ifade ederek, AR-GE kültürünün daha da yaygınlaşması için altyapı programlarını sürekli geliştirdiklerini kaydetti.

Yılmaz, 2013 Mart dönemi TÜBİTAK 1001 ve TÜBİTAK 3501 kariyer projelerinde 4 projeyi üniversiteye kazandıran Doç. Dr. Hasan Baltaş, Doç. Dr. Cemal Sandallı, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Bektaş ve Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Ağırbaş'ı tebrik ettiğini bildirdi. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz Bölgesi Arif Yılmaz Tübitak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title