Haberler

'Recep Bey Şehitlerden ve Yakınlarından Özür Dilesin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Askerlik yan gelip yatma yeri değildir' sözünü hatırlatarak, "Bunu diyenler iktidarda yan gelip yatarak ha bire yiyip karınlarını doyuruyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Askerlik yan gelip yatma yeri değildir' sözünü hatırlatarak, "Bunu diyenler iktidarda yan gelip yatarak ha bire yiyip karınlarını doyuruyorlar. Recep Bey, şehitlere ağlamaz. Çünkü onlara kelle dedi. Sen 'Şehitlere kelle demedim' de sana teşekkür ederim. Ama dediysen önce şehitlerden, sonra yakınlarından ve Türk milletinden özür dile" dedi.

Kilis'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingte yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirirken, vatandaşlardan 12 Eylül'de sandığa sahip çıkma sözü istedi. Hükümetin açılım politikasından önce kimsenin kimseyi sorgulamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Allah için bu açılımdan önce siz kendi komşunuzun etnik kimliğini sorgular mıydınız? Recep bey diyor ki, 'Terörü sona erdireceksek iktidarı bırakırız'. Recep bey lütfen iktidardan düş, gör bakalım bu terör nasıl sona eriyormuş" diye konuştu.

Erdoğan'ın 'Askerlik yan gelip yatma yeri değil' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Recep Bey şehitlere ağlamaz çünkü onlara 'kelle' dedi. Buradan Kilis meydanından sesleniyorum. 'Şehitlere kelle demedim' desin O'na teşekkür ederim. Ama dediyse önce şehitlerden, sonra yakınlarından ve Türk milletinden özür dile diyorum. Bunların görevi bizi bölmek. AKP bölücü partidir. Milleti vatandaşı böler. 'Askerlik yan gelip yatma yeri değil' derken iktidarda yan gelip yatarak ha bire yiyip karınlarını doyuruyorlar. 'Büyük düşünün' derken de, 'Büyük götürün' diyorlar ufak değil. Size şikayet ediyorum. Milleti etnik kimliğiyle inançlarıyla bölüyorlar. Herkesin inancına, etnik kimliğine saygılıyız. Bizim tek derdimiz işsizlik, yoksulluk. Bize destek verin, yetki verin Türkiye'yi aydınlığa çıkaralım."

Seçimlerde bugüne kadar Kilis'ten bekledikleri oyu alamadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Burada kabahat Kilislilerde değil, bizde. Çünkü Kilis'e gelmedik. Yeterince konuşmadık, derdini dinlemedik. Bunun için özür diliyorum. İnşallah Kilis'ten yola çıkacağım" diye konuştu.

2005'te silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden CHP eski milletvekili ve Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ve oğlu CHP Kilis Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin cinayetine de değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Ekrem Çetin Kilis'in yiğit adamıdır, o cinayetlerin aydınlatılması lazım. Ama bunu aydınlatacak olan hükümettir. O cinayeti de aydınlatsınlar. Türkiye'de faili meçhul kalmasın. Biz bütün kötülüklerin aydınlatılmasını istiyoruz. Bu güzel coğrafyada bir tek çocuk yatağa aç girmesin. Dışarıdan uzaktan kumandayla yönetilen bir Türkiye ve başbakan istemiyoruz. Bizim patronumuz, komutanımız, tek gücümüz halktır. Benim umudum sizlersiniz. Yeni bir temiz sayfa açtık. Destek verin temiz siyaset getirelim. Dokunulmazlıkları kaldıralım. TBMM'de hayali ihracatçı, ihaleye fesat karıştıran bir milletvekili kalmasın. Yeter artık bu millet soyula soyula bitti. İlk güzel hareketimiz 12 Eylül'de olsun. Recep Bey vatandaşın derdini bilir mi? Vatandaşın gündemi ne, Recep Beyin gündemi ne? Recep Bey sen devletin helikopteriyle gez Allah gez. Sen bu milletin derdini biliyor musun? Yoksulun derdini biliyor musun? Bilmez, çünkü aldığı 10 bin lira aylığıyla 'Ben bununla geçinemiyorum?' diye Alman başbakanına şikayet ediyor. Her şey devletten geçinemiyorsa, peki ayda 500-600 TL alan emekli nasıl geçiniyor? Onun için ona Recep Bey diyorum. O sizin yeni Recep'inizdir. Köşeyi dönen, yürüten, yürütmenin başı olan Recep Beydir."

Reşit ÇELEBİOĞLU- Zeki GÜNAY- KİLİS- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title