Haberler

Recai Kutan : DYP ile İttifak Kurmayacağız

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Doğru Yol Partisi'yle (DYP) Seçimde İttifak Yapacakları Yönündeki Söylentilerin Gerçek Olmadığını Belirterek, ''yasal Olarak Tek Yol Bir Partinin, Başka Bir Partinin Amblemi Altında Seçime Girmesi. Sp'nin ve DYP'nin Bunu Yapması Mümkün Değil'' Dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Doğru Yol Partisi`yle (DYP) seçimde ittifak yapacakları yönündeki söylentilerin gerçek olmadığını belirterek, ``Yasal olarak tek yol bir partinin, başka bir partinin amblemi altında seçime girmesi. SP`nin ve DYP`nin bunu yapması mümkün değil`` dedi.

Parti teşkilatı yöneticileriyle görüşmek ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Adana`ya gelen SP Genel Başkanı Recai Kutan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti`nde basın toplantısı yaptı. Gündemdeki konuları değerlendirip, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kutan, yaklaşan genel seçim öncesi, SP ile DYP`nin ittifak kuracağı yönündeki söylentilerin sorulması üzerine, bu yönde bir görüşme yapılmadığını söyledi. Seçimle ilgili yasalara göre ittifakın zaten mümkün olmadığını belirten Kutan, ``Tek yol, bir partinin başka bir partinin şemsiyesi altına girmesi, Elbette SP`nin başka bir partinin amblemi altında seçime girmesi mümkün değil. DYP de aynı durumda`` dedi.

AĞAR, PKK`YLA KESİŞİYOR

Kutan, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar`ın PKK için ``Dağda silahla gezeceğine, ovada siyaset yapsın`` şeklindeki sözlerini de eleştirdi. PKK`nın son yıllarda kendisini siyasi bir varlık olarak Türkiye`ye kabul ettirmeye çalıştığını anlatan Kutan, ``Ağar`ın teklifi, aşağı yukarı PKK`nın isteğiyle büyük ölçüde kesişiyor. `Ovada siyaset yapsınlar` diyor. Peki kiminle siyaset yapacaklar? Devlet teröristi muhatap mı alacak? SP olarak bu yaklaşımı yanlış buluyoruz`` diye konuştu.

Kutan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt`ın Ağar`a verdiği yanıtla ilgili olarak da şöyle konuştu:

``Son zamanlarda karşılıklı yapılan bu konuşmalardan büyük ölçüde üzüntü duyuyorum. Nihayetinde devlet yapısı bir bütündür. Meselelerin çoğu kendi aralarında görüşülerek halledilmelidir. Basının önünde meselelerin tartışılması Türkiye`ye fayda getirmiyor. Gereksiz gerilimler yaratılıyor. Genelkurmay Başkanı`nın da Başbakan`a gidip sorunları anlatma imkanı var. Basının önünde ortaya atılırsa, bunun sakıncalı olacağı düşüncesindeyim. Ağar`ın bir beyanına askerin de belli bir üslup içinde cevap verme imkanı var.``

AKP YETERSİZ

Toplantıda hükümeti eleştiren Kutan, AKP`nin `alternatifimiz yok` propagandasını kullandığını savundu. Kendilerinin ise buna karşı bir görüşleri olduğunu söyleyen Kutan, ``Biz de diyoruz ki, AKP nereden çıktı? AKP kurulurken, birikimler, bilgiler, deneyimler SP`de kaldı. AKP ise yeterli birikime ve bilgiye sahip değil. Alternatif Türkiye`de vardır. Bu önümüzdeki seçim, çok önemli. Milletimiz çok dikkatli hareket etmek zorunda`` diye konuştu.

AKP`nin 4 yıldır Cumhurbaşkanı`nın muhalefetini de bahane olarak kullandığını ileri süren Kutan, ``AKP iktidara geldiğinden bu yana somut bir başarı gösteremedi. Bahaneleri Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Peki Cumhurbaşkanı neyinizi engelledi? Atamaları onaylamadı, siz vekaleten atadınız. Yasaları veto etti, hiç değiştirmeden bir daha meclisten geçirdiniz`` dedi.

İKİNCİ SEVR BENZETMESİ

SP Genel Başkanı, toplantıda dış politikadaki gelişmeleri de değerlendirdi. Büyük Ortadoğu Projesi`ne (BOP) değinen Kutan, bunun Türkiye`yi de kapsadığını söyleyip, şu açıklamayı yaptı;

``ABD silahlı kuvvetlerinin dergisinde bir harita yer almıştı. ABD`li bir albayın hazırladığı haritada, Türkiye`nin 18 ili, Türkiye`den koparılmış olarak görülüyor. Haritaya göre Kuzey Irak`tan bir parça, Suriye ve İran`dan birer parça, Türkiye`den 18 il alınıp Özgür Kürdistan kuruluyor. Türkiye`nin önüne adeta 2`nci bir Sevr getiriliyor.``

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title