Haberler

Raylı Sistemler Kümelenmesinde Başarılı Olan Öğrenciler İftarda Buluştu

Raylı Sistemler Kümelenmesinde başarılı olan öğrencilere iftar yemeği verildi.

Raylı Sistemler Kümelenmesinde başarılı olan öğrencilere iftar yemeği verildi.

Tülomsaş bahçesinde düzenlenen programa Vali Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Tülomsaş Genel Müdürü Hayri Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Raylı Sistemler Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan Işık, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

"İNŞALLAH KISMET OLURSA HIZLI TREN BURADA ÜRETİLECEK"

Eskişehir'de bulunan üniversitelerin, Tülomsaş'ın ve sanayi alanının gençler için büyük bir avantaj olduğunu aktaran Vali Tuna, programda yaptığı konuşmada, meslek liselerinde okuyarak ülkenin sanayi alanında gelişmesini sağlayan öğrencileri kutladı. Bir şeyi üreterek ona paydaş olmanın önemine değinen Vali Tuna, "Sanayi'de üretilen her şey birilerinin elinden geçiyor. Bir ürünün ortaya çıkmasında paydaş olmak, hissedar olmak güzel bir şey. İnşallah kısmet olursa bizde bu ülkede Yüksek Hızlı Treni'mizi burada üreteceğiz. Anadolu Üniversitemiz 'inde bu konuda yaptığı güzel çalışmaları var. Bunlar şimdilik bir başlangıç, inşallah arkasından geniş yatırım imkanları gelecek. Yurt içinden ve yurt dışından birçok insan buraya yatırım yapmaya gelecek" diye konuştu.

"OKULLARIN BİTİMİNE 2 SENE KALA ÇOCUKLAR SANAYİDE DEĞERLENDİRİLMELİ"

3-5 sene içerisinde Eskişehir'in sanayi alanında daha çok gelişeceğini anlatan Vali Tuna, meslek lisesi mezunlarının bu anlamda aranan eleman olacağını bildirdi. Okullarının bitimine 2 sene kala öğrencilerin sanayi alanında değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Vali Tuna, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülerek bu projenin Eskişehir'de başlatılmasını isteyeceklerini belirtti. Bu şekilde öğrencilerin uzmanlaşacağına inandığını anlatan Vali Tuna, "Çocuklarımızın iş hayatına erkenden atılarak iyi birer meslek sahibi olmaları noktasında önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan da, ülkemizde üniversite sayısını 193'e çıktığını söyledi. Son yıllarda mesleki ve teknik eğitimin azaldığını belirten Rektör Gündoğan, belli zamanlarda insanların iyi yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Akademik kariyerden önce o alanda alınan taban eğitiminin önemli olduğunu aktaran Rektör Gündoğan, yetenek sahibi gençlerin meslek sahibi olabilecek alana yönlendirilmelerini istedi.

"GENÇLERİMİZİN AKADEMİK EĞİTİM YAPMALARINA FIRSAT TANIYORUZ"

Meslek liseleri son sınıf öğrencilerinin başarı oranlarına göre Tülomsaş'ın da içinde olduğu bir eğitim programı yapmak istediklerini dile getiren Tülomsaş Genel Müdürü Hayri Avcı ise, proje kapsamında başarılı öğrencilerin Tülomsaş'ta istihdam edileceğini kaydetti. Raylı Sistemler konusunda uzman bir kadro kurmak istediklerini bildiren Genel Müdür Avcı, sektörü canlandırmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Gençlerin boş vakitlerini iyi değerlendirmelerini isteyen Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, "Gençlerimiz sanayi dediğiniz zaman biraz korkuyorlar ama biz sanayiciler olarak gençlerimizin akademik eğitim yapmalarına da fırsat tanıyoruz" dedi.

"Gençlerimiz öğrendikçe, daha fazla bilgiye sahip oldukça bize daha çok faydalı oluyor ve daha çok maaş alıyorlar" diye konuşan Başkan Özaydemir, hayatın tükenmeyen bir öğretim süreci içerisine girdiğini söyledi.

Raylı Sistemler Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Işık ise, geleneksel olarak yaptıkları iftar yemeğini bu sene Tülomsaş'ın ev sahipliğinde, tarihi mekanda gerçekleştirdiklerini söyledi. Raylı Sistemlerin dünyada çok hızlı bir şeklide geliştiğini aktaran Işık, sektörün Türkiye için de ne kadar önemli hale geldiğini anlattı. Sektöre verdiği desteklerden dolayı Vali Tuna'ya teşekkür eden Işık, sektörde en önemli ihtiyacın iyi yetişmiş insan kaynağı olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Tuna, Rektör Gündoğan, Genel Müdür Avcı ve ESO Başkanı Özaydemir, günün anısına başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Gündoğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title