Haberler

Raylı Sistemler Alanında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Valiliği başkanlığında, Eskişehir Sanayi Odası, TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği tarafından hazırlanan “Raylı Sistemler Sektöründe Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi”nin işbirliği protokolü imzalandı.

Eskişehir Valiliği başkanlığında, Eskişehir Sanayi Odası, TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği tarafından hazırlanan "Raylı Sistemler Sektöründe Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi"nin işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. (TÜLOMSAŞ) Düğün Salonu'nda yapılan törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği Başkanı Kenan Işık, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan ile sanayiciler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Değişik meslek liselerinden değerlendirme sonucunda 76 öğrenci ile Raylı Sistemler Sektöründen talepte bulunan 17 işletmenin katıldığı ilk uygulama, ilerleyen zamanlarda da sanayiye kalifiye eleman yetiştirmeye devam edilecek.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Tuna, projenin Türkiye'ye örnek olacağını belirtti. Meslek liselerinin ve teknik okulların önceki yıllarda memlekete önemli katkı sağladığını vurgulayan Tuna, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde bu okulların tekrar eski günlere dönme fırsatına sahip olacağını ifade etti. Gençlere çok büyük bir görev düştüğünü aktaran Vali Güngör Azim Tuna, "Burada çok güzide kuruluşlarımız var. Aslında biz sizlere onların sahip olduğu alt yapıyı sunuyoruz. TÜLOMSAŞ gibi çok tarihi ve milli bir değerimiz var Eskişehir'de. Biliyorsunuz bundan yüz küsur sene önce Hicaz Demir Yolu buradan geçiyordu. O zaman da aslında ülkemizin önünü kesmeye çalışan, engellemeye çalışan güçler vardı. Aynı insanlar, bugün bizim yaptığımız çalışmaları da aslında ülkemizi ileri düzeye götürecek çalışmalarımızı 2023 hedefleri ve daha sonrasına balta vurmak için en başta terör belasını kışkırtmaya ve üzerimize salmaya çalışıyorlar. Bize oynanan bu oyunun farkında olarak birbirimize destek olacağız. Birlik ve beraberliğimiz bozmayacağız. Gençlerimize düşen sadece çalışmak" dedi.

"BU BİR KAZAN KAZAN PROJESİ"

Bu projenin bir 'kazan-kazan' projesi olduğunu bildiren ESO Başkanı Savaş Özaydemir ise şunları kaydetti:

"Bugün buradaki toplanmamızın nedeni bence, bu projenin en net bir şekilde benim aklımdan geçen iki tane kelime ile ifade etmek istiyorum; 'kazan kazan projesi' yani sadece sanayici kazansın değil, sadece memleket kazansın değil, bunun yanında aslında gençlerimizin kazanmasıdır. Bugün çevrenize bakınız. Dalga geçen insanla çalışan üreten insan arasındaki kazanç ve yaşam standardının farklı olduğunu göreceksiniz. Biz, kaytararak bir yere gelemeyeceğimizi artık halk olarak bilmek zorundayız. İnsanlarımızı eğitip üretken hale getirmek, onların yaşam standartlarını geliştirmek zorundayız."

"OKULDAN SONRA BANA GERÇEKTEN FAYDALI OLACAK"

Bu projenin kendilerine çok katkısı olacağını söyleyen Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Tugay Koca da, projenin geleceğe dair iyi bir iş planı olduğunu belirtti. Koca, "En azından işimiz garanti olacak. İyi bir eğitim programı olacağını da düşünüyorum. Okuldan sonra bana gerçekten faydalı olacağını tahmin ediyorum. Üniversiteye gitmeyi de düşünüyorum ama meslek lisesi olarak iyi bir yerde staj yapmak iyi olacak. Bu projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Projeye katılan öğrencilerin velileri de imzalanan protokolün çocuklarının geleceği için iyi bir imkan olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Milli Eğitim Müdürlüğü Güngör Azim Tuna Eskişehir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title