Haberler

Rauf Denktaş'tan Kıbrıs'ta Olduğu Söylenen Petrolle İlgili Açıklama

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Annan Planı Hazırlanırken Kıbrıs'ta Çıkacak Olan Petrol Biliniyordu ve Ona Göre Hazırlandı Bu Plan" Dedi.

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Annan Planı hazırlanırken Kıbrıs'ta çıkacak olan petrol biliniyordu ve ona göre hazırlandı bu plan" dedi.

Türk Kalp Vakfı tarafından organize edilen "Milli Davamız Kıbrıs" konferansına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, eski bakanlardan Nevzat Ayaz, Kıbrıs gazileri ve çok sayıda davetli katıldı. Rauf Denktaş burada bir konuşma yaptı. Türkiye'yi AB'ye almak için ucu açık bir yol verildiğini, bununla ilgili de peşinat istendiğini savunan Denktaş, "'Atatürk ilkeleri AB'ye uymaz' diyorlar, hangisi onları rahatsız ediyor ki. Türkiye'yi AB'ye almak için ucu açık bir yol veriyorlar. Bununla ilgili de peşinat istiyorlar, peşinat da Kıbrıs. Son oylamayla yüzde 65 kesim Annan Planı'na karşı çıktı. Sayın Baykal 'Kıbrıs'ta tek devlet anlayışı' olamaz dedi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Diğer partilerin de buna bu şekilde destek olması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin Kıbrıs siyasetiyle alakalı bir devlet siyaseti var. Bu, Annan Planı'ndan sonra da devletin siyaseti olmaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi, 'iki eşit egemen kendi kaderini tayin eden iki devlet olmalı', bu görüşe sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Annan Planı'nın şu an Kıbrıs'ta çıkan petrolü zamanında bildiğini ve bu planı ona göre hazırladığını savunan Denktaş, "Annan Planı'na Papadopulos 'hayır' diyerek bu plandan bizi kurtardı. Eğer bu plana 'evet' deseydi, Türk askeri adada olmayacaktı. Şu anda Kıbrıs'ta bir petrol söz konusu. Annan Planı bu petrolü biliyordu. Annan Planı'nda bölgeden Türkiye'yi çıkarmak ve petrol kuyuları etrafında Hıristiyan kalesi yapılmak isteniyordu. Eğer Atatürk ilkelerinden vazgeçersek Türkiye'de her şey olabilir. AB'nin şartlarını yapsak, her şey olsa bile en sonunda önümüze bir hazmetme meselesi gelecek. AB, Türkiye'ye hazır değil. 'Türkiye normlara uymaz' deniliyor. Rum idaresi hangi normlara uyuyor. Bizim isteğimiz Türkiye'nin KKTC konusundaki dünyaya kırmızı çizgiyi anlatması ve koruması. Kıbrıs benim değil. KKTC, bu topraklarda savaşarak hayatını kaybeden şehitlerimizin" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Denktaş'a bir plaket verildi.

(EY-AY-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title