Haberler

Rasmussen: "İfade Özgürlüğümüzü Koruduk"

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, yeni yıl konuşmasında, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayımlanmasının yarattığı uluslararası tepkiler sırasında halkın ifade özgürlüğünü savunmasını övdü.

Rasmussen, yeni yılın ilk gününde yaptığı geleneksel konuşmasında, karikatür krizi sırasında Danimarka bayraklarının yakılmasının, büyükelçiliklerinin alevler içinde kalmasının ve yapılan tehditlerin herkesin üzerinde büyük etki yarattığını bildirdi.

Başbakan Rasmussen, Danimarka'nın, temel değerlerinin baskı gördüğü bir dönemde ilkelerinden vazgeçmediği için bugün saygı gördüğünü ifade ederek, ''Sahip olduğumuz en değerli özgürlüğümüzü, ifade özgürlüğümüzü koruduk'' dedi.

Danimarka'da 2005 yılı eylül ayında, Jyllands-Posten ve 4 ay sonra başka Batılı basın yayın organlarında İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayımlanması, geçen yılın başında Fas'tan Endonezya'ya dek çeşitli İslam ülkelerinde protesto gösterilerine neden olmuştu.

Rasmussen, televizyonda yayınlanan konuşmasında ayrıca, Irak'taki 460 askeri geri çekmeye başlamayı umduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title