Haberler

Rasathaneden "Gökyüzünü Keşif" Daveti

Ankara Üniversitesi Gözlemevi, bugün düzenleyeceği etkinlikte, Başkentlileri yıldız kümelerini ve gezegenleri teleskoplarla keşfe çağırıyor.

Ankara Üniversitesi Gözlemevi, bugün düzenleyeceği etkinlikte, Başkentlileri yıldız kümelerini ve gezegenleri teleskoplarla keşfe çağırıyor.

AA muhabirinin Ankara Üniversitesi Gözlemevi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Gözlemevi teleskoplarla gökyüzü meraklılarını bir araya getirdiği geleneksel halk günü etkinliklerine devam ediyor.

Her yaştan gökyüzü meraklısına açık olan etkinlikte, katılımcılar evrende neşeli bir yolculuğa çıkacak ve uzmanlar eşliğinde gözlem yapma fırsatını yakalayacak.

Bugün akşam saatlerinde şehir ışıklarından uzakta gökyüzüyle buluşacak olan katılımcılar, ışık kirliliği altında unutulan yıldızlar, gezegenler, galaksiler ve yıldız kümeleriyle görsel bir şölen yaşayacak. Etkinlikte katılımcılar havanın açık olması durumunda halkalarıyla Satürn'ü ve de Ay'ı ve Orion (Avcı) Bulutsusu'nu teleskoplarla görme şansına sahip olacak.

-"GÖKTAŞI YAĞMURU SÜRPRİZİ"-

Dünya genelinde 2-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Astronomi Haftası'na denk gelen halk günü etkinliğinde katılımcıları bir de göktaşı yağmuru sürprizi bekliyor.

Katılımcılar, her 76 yılda bir Güneş çevresinde bir tam turunu tamamlayan ünlü kuyrukluyıldızlarıdan Halley Kuyrukluyıldızı'nın kalıntılarından kaynaklanan Eta Aquarid Göktaşı Yağmuru'nu izleme şansına sahip olacak.

Etkinlik programında çıplak gözle gökyüzü tanıtımı ve teleskoplarla çeşitli gökcisimlerinin gözlemlerinin yanısıra Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacit Özdemir tarafından verilecek

"Planetaryumlar (Gökevleri)" başlıklı bir de sunum bulunuyor.

Teleskoplarla gözlem deneyimi yaşayarak gözlem araçlarının ve bir gözlemevinde kullanılagelen aletlerin zaman içinde nasıl değiştiğini ve geliştiğini görmek isteyenler için de Gözlemevi Müzesi etkinlik boyunca açık kalacak.

Yıl boyunca devam edecek olan halk günü etkinlikleri ile Ankara Üniversitesi Gözlemevi gökyüzü meraklılarına kapısını açmaya devam edecek.

Yetkililer, Gözlemevi'nin şehirden uzak ve yüksek bir konumda bulunduğundan, katılımcılardan yanlarında mont, kazak, hırka gibi giysiler bulundurmasını istedi. Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye http: //rasathane. ankara. edu. tr adresinden ulaşabiliyor.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title