Haberler

"Raportörümüz Kısa Zamanda Raporunu Sunacak"

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt, AK Parti Kapatma Davasında Raportörün Derhal Çalışmaya Başlayacağını Belirterek, 'Davayı Mümkün Olan Kısa Süre İçinde Sonuçlandırma Konusunda Bir Niyet Var' Dedi

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, AK Parti hakkındaki kapatma davasında raportörün derhal çalışmaya başlayacağını belirterek, ''Davayı mümkün olan kısa süre içinde sonuçlandırma konusunda bir niyet var'' dedi.

Paksüt, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında, Parti adına yapılan sözlü savunmanın ardından Anayasa Mahkemesinden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Paksüt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Parti adına yaptığı sözlü savunmanın tutanak heline getirileceğini belirtti.

Sözlü savunmanın yazılı bir metin olmadığı için ilaveleri bulunduğunu ve yazılı metnin çok uzun olduğunu söyleyen Paksüt, ''Sayın Çiçek, aynen anlatmadı, bazı yerlere ilaveler yaptı. O nedenle tutanak haline getirilmesi biraz zaman alabilir. Kendileri basına da verecektir. Bu konuda bizim söyleyeceğimiz birşey yok'' diye konuştu.

Sözlü savunmanın davada görevlendirilen raportöre verilmediğini belirten Paksüt, ''Raportör, bundan sonra çalışmaya başlayacak. Raportörümüz derhal çalışmaya başlayacak. En kısa zamanda raporunu sunacak. Bir gün vermek mümkün değil. Raportörümüz raporunu sunduktan sonra heyetçe incelemeye başlayacağız. Çok fazla ek ve delil var. Çok esaslı bir inceleme olacak, ama davayı mümkün olan kısa süre içinde sonuçlandırma konusunda bir niyet var'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title