Haberler

Ramazan'ın Kalbi Mamak'ta Atacak

Mamak Belediyesi geleneksel hale gelen Ramazan Etkinlikleri için hazırlık çalışmalarına devam ediyor.

Mamak Belediyesi geleneksel hale gelen Ramazan Etkinlikleri için hazırlık çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikleri daha da genişleterek ramazan akşamlarını festival havasında yaşatmayı planlayan Mamak Belediyesi, Ramazan ayının arifesinde hazırlıklarına hız verdi. 5 bin metrekarelik Mamak Pazar alanına kurulacak festival alanında Mamaklılar her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu nostaljik Ramazan eğlencelerini yaşama fırsatı bulacak. Ankara Evleri görünümlü festival alanında 30 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Mamak halkı ve özellikle çocuklar, Karagöz-Hacivat, orta oyunu, meddah gibi kültürümüzün değerli parçalarıyla tanışarak eğlenceli zamanlar geçirecek. Ramazan ruhuna uygun tasavvuf musikisi dinletileri, sohbet, söyleşi, iftar programları vatandaşlara eski Ramazanları aratmayacak. Yaklaşık 10 ilin dernek federasyonları kültür zenginliklerini etkinlik alanında sergilerken, İbrahim Sadri, Eşref Ziya Terzi, Bedirhan Gökçe ve Uğur Işılak gibi birbirinden ünlü isimler de yer yer sahne alacak.

MAHALLEDE İFTAR VAR

Mamak Belediyesi tarafından her yıl Mamak'ta belirli bölgelere kurulan iftar çadırları bu yıl da beş ayrı bölgeye yeniden kurulacak. Belediye, toplumsal dayanışmanın sergilendiği Ramazan ayı'nda Mamak'ın değişik noktalarına günlük 250 kişilik iftar sofraları kurarak 1250 vatandaşın çadırlarda iftarını açmasını sağlayacak. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi "Mahallede İftar Var" etkinliği kapsamında mahalle sakinlerinin ayaklarına gidilerek ramazan coşkusu yaşatılacak. Vatandaşlar her akşam Karagöz-Hacivat, orta oyunu, meddah, palyaço, kukla, ilizyonist gösterileri izleyebilecek. Mamak Kültür Merkezi de Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel kültür ve sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları Mamaklılar için Ramazan boyunca birbirinden güzel orta oyunları oynayacak. Ayrıca festival alanında semazen gösterileri, Türk Tasavvuf Musikisi, Türk Sanat Müziği konserleri gerçekleştirilecek. İbrahim Sadri, Eşref Ziya Terzi, Bedirhan Gökçe, Uğur Işılak gibi birbirinden ünlü isimler de alana kurulan sahnede eserlerini seslendirecek.

Ankara Evleri görünümlü festival alanında çocuklar da unutulmuyor. Alana kurulacak lunapark ta çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak.

Mamak Belediyesi Ramazan öncesi ibadethanelerdeki hazırlıklarına da hız verdi. Mamak genelindeki 286 cami ve mescidin genel temizliğinin yanı sıra halıları da temizlenerek Ramazan ayı'na yetiştiriliyor. Camilerde halı temizliğinin yanı sıra kapı, duvar ve tüm mekanlar elden geçiriliyor.

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte gıda üretimi ve satış yapan yerlere denetimlerini sürdürüyor. Ekipler denetimlerde ağırlıklı olarak hijyen koşulları, vergi levhaları ve çalışanların temizliği konusunda incelemeler yapıyor.

AKGÜL: "UNUTULMAZ BİR RAMAZAN YAŞATACAĞIZ"

Ramazan Ayı'nın ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ramazan ayı boyunca Mamaklıların hoşça vakit geçireceğini söyledi. Akgül, "Ramazan, rahmet, mağfiret, bereket ve kurtuluş ayıdır. Belediye olarak hem çalışanlarımızı hem de evinde iftar edemeyen vatandaşlarımızı düşünerek beş noktaya iftar çadırı kuruyoruz. Her çadırımızda yaklaşık 250 kişiye iftar yemeği vermek suretiyle 1250 kişiye iftar yemeği verilecek.4 ramazandır çeşitli etkinliklerle vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Hemşeri derneklerimiz, STK'lar, vakıflarla alanımızı zenginleştiriyoruz. Ramazan ruhuna uygun olarak insanımızla bir ve beraber olacağız. Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getirerek, mümkün olduğunca mütevazı sofralarda iftar edeceğiz. Veren el ile alan eli buluşturan Ramazan ayında hemşerilerimize unutulmaz bir Ramazan yaşatacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi İbrahim Sadri Eşref Ziya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title