Haberler

Ramazan Davulcusu Öğretmen

Ramazan Davulcu Seçmelerine Katılanlar Arasında Bilgisayar Öğretmeni de Vardı.

Ramazan davulcu seçmelerine katılanlar arasında bilgisayar öğretmeni de vardı.

DAVULCU ÖĞRETMENİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ve 300 kişinin başvurduğu ramazan davulcusu seçmelerinde, aralarında 2 üniversite mezununun da bulunduğu 180 görevli belirlendi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Hasan Tutucu, Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı önünde seçmelerin açıklanması dolayısıyla düzenlenen törende, kent merkezindeki 85 mahallede 180 davulcunun görev yapacağını kaydetti.

Ramazan davulcusu olmak için 300 kişinin başvurduğunu ifade eden Tutucu, “Ramazan davulu çalmak bir sevap ve gönül işidir. Kent halkına bu güzel geleneği yaşatmak için gösterdikleri hoşgörü ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaptığımız sınavda başarılı olanlar davulcu seçildi. Davulculara bol bahşiş diliyorum” dedi.

ÜNİVERSİTE MEZUNU DAVULCU

Seçmelere katılan Kemal Akın (22), Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği mezunu olduğunu ancak, aldığı KPSS puanıyla herhangi bir kuruma yerleştirilemediğini söyledi.

Sazova Mahallesi'nde davulculuk yapacağını ifade eden Akın, şöyle konuştu:

“Davulcu olmamı mahalle halkı istedi. Mahallemiz, kültürlü insanların yaşadığı bir bölgedir. Muhtarımız emekli öğretmen. Onların isteği doğrultusunda mahalleliyi sahura kaldıracağım. Geçen yıl da 1 hafta davulculuk yaptım. Çok mani bilmiyorum ancak, 2-3 gün çalışıp öğreneceğim. Benimle birlikte bir üniversite mezunu davulcu daha var.”

Daha sonra davulcular, klarnet ve davul çalıp, maniler söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title