Haberler

Ramazan Bayramı Coşkusu

Ramazan Bayramı dolayısıyla Bursa, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Kütahya'da vatandaşlar, camilere akın etti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Bursa, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Kütahya'da vatandaşlar, camilere akın etti.

Bayram namazı öncesinde vatandaşlar, Ulu Cami, Emir Sultan Camisi, Murat Hüdaverdigar ve Yeşil Cami gibi tarihi camiler ile açılıp kapanan kubbeye sahip Safa Camisi başta olmak üzere kentteki camileri doldurdu.

Camilere sığmayan vatandaşların bir kısmı bayram namazını dışarıda kıldı. Namaz sonrası yapılan duanın ardından vatandaşlar birbiriyle bayramlaştı.

Eskişehir

Eskişehir'de Reşadiye Camisi başta olmak üzere kentteki diğer camiler sabahın ilk dakikalarından itibaren bayram namazını kılmak isteyenler doldu taştı. Cemaat, bayram namazını kıldıktan sonra okunan hutbe ve duanın ardından birbiriyle bayramlaştı.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak da bayram namazını Çarşı Camisi'nde kıldı.

Cami cemaatiyle bayramlaşan Çakacak, bayramların, toplumsal dayanışmanın, yardımlaşmanın en yükseğe çıktığı günler olduğunu söyledi.

Herkesin, ailesi ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini dileyen Çakacak, "Birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı harekete geçiren, milli ve manevi hislerimizi coşturarak milletçe kenetlenmemizi sağlayan bayram günlerinin Türk milleti için önemi ve anlamı çok büyüktür." diye konuştu.

Vali Çakacak'a, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uysal Ağaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç eşlik etti.

Kütahya

Kütahya'da da bayram namazı nedeniyle çok sayıda kişi kentin tarihi camilerinden Ulu Cami'yi doldurdu.

Burada vaaz dinleyip dua eden ve bayram namazını kılan vatandaşlar daha sonra birbirleriyle bayramlaştı. Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve diğer protokol üyeleri vatandaşlarla bayramlaştı.

Vali Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Bayramlar bizim inanç ve kültür dünyamızda, sosyal hayatımızda önemli yerlere sahipler. Toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın en yükseğe çıktığı günlerdir." dedi.

Cami çıkışında vatandaşlara Kütahya Belediyesince simit ve çay ikram edildi.

Protokol üyeleri daha sonra huzurevini ziyaret etti.

Bilecik

Bilecik'te Şerif Paşa Camisi'nde namaz kılınmasının ardından İl Müftüsü Necati Akkuş bayram hutbesini okudu. Namaz sonrası İl Müftüsü Akkuş ve vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Cami çıkışında lokum ve gül suyu ikram edildi.

Çanakkale

Çanakkale'de il merkezindeki Necippaşa, Şehitler ve Anafartalar camilerine gelen çok sayıda vatandaş namaz öncesi birbirlerinin bayramlarını tebrik etti.

Bayram namazlarını kılanlara çıkışta şeker ve çikolata ikram edildi.

Balıkesir

Balıkesir'de tarihi Zağnos Paşa ve Eski (Yıldırım) camisine çocuklarıyla bayram namazı için gelen vatandaşlar öncelikle vaaz dinledi ve ardından dua etti.

Kılınan namazın ardından Balıkesirlilere cami çıkışı gül suyu ve lokum ikram edildi.

Yalova

Yalova'da Merkez Camisi başta olmak üzere kentteki camiler doldu, taştı.

Büyük küçük her yaştan vatandaş bayram namazını kılıp dua etti. Camilerdeki doluluk nedeniyle birçok vatandaş cami avlularına serdikleri hasırların üstünde namaz kıldı.

Namazın ardından camilerde bayramlaşıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Eskişehir Politika Güncel Haberler

title