Haberler

Ramazan Ayının Vazgeçilmez Tatlısı Künefeyi Yapmak Çok Kolay

Güncelleme:

Usta şef Burak Zafer Sırmaçekici'nin özel tarifiyle hazırlanan künefe, iftar sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.

Hotpoint'in eşit ısı dağılımı sağlayan direct flame teknolojisine sahip ankastre ocağı ile Ramazan ayının klasikleşmiş tatlılarından künefe sofralara lezzet katıyor.

Usta şef Burak Zafer Sırmaçekici'nin özel tarifi ile hazırlayacağınız bu lezzet, iftar sonrası ağzınızı tatlandırıyor.

Malzemeler:

500 gr. tel kadayıf

100 gr. tereyağı

200 gr. künefe peyniri

Şerbeti için

2,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Tavayı yağlamak için

1 çorba kaşığı yumuşak tereyağı

1 çorba kaşığı pekmez

Tarif:

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp Hotpoint ocaklarda hızlıca kaynatın. Fazla koyulaşmadan ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökün ve her tarafına yayılmasını sağlayın. Yumuşak tereyağı ve pekmezi karıştırıp tavanın yüzeyini bulayın.

Kadayıfın yarısını tavaya koyup iyice bastırın. Peyniri eşit bir şekilde dağıtıp kalan tel kadayıfı üzerine koyun. Bir kapak ya da elinizle şeklini düzeltip iyice bastırın. Direct flame teknolojisi ile her iki tarafını da nar gibi kızartın. Ocaktan almadan önce şerbeti döküp 1 dakika daha pişirin. Hotpoint ile sıradan ocaklara göre her yeri eşit derecede kızarmış çıtır çıtırkünefenizi dilerseniz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Direct flame teknolojisine sahip ankastre ocaklarpişirme süresini diğer ocaklara göre %20 oranında kısaltıyor, bu sayede zamanınız sevdiklerinize ve size kalıyor.

Kaynak: Bültenler / Yemek Tarifi

Yemek Tarifi Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title