Haberler

Ramallah: İngiltere Başbakanı Blaır'in Filistin Ziyareti

Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşmesinin ardından basının karşısına geçen İngiltere Başbakanı Tony Blair, "Filistin'in ekonomik gelişmesine katkı sağlamalıyız" dedi.

Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşmesinin ardından basının karşısına geçen İngiltere Başbakanı Tony Blair, "Filistin'in ekonomik gelişmesine katkı sağlamalıyız" dedi.

İngiltere Başbakanı Blair, İsrail ve Filistin'i kapsayan gezisinin ikinci durağında Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüştü. Ramallah'taki Başkanlık Sarayı'nda görüşen ikili, daha sonra basın açıklaması yaptı. Ortadoğu'da barışın sağlanacağını umut ettiğini söyleyen Blair, "İsrail ve Filistin'in uluslararası komite kararlarına uymaları gerekir. Filistin'in ekonomik gelişime ihtiyacı var ve biz buna katkı sağlayacağız. Barış için daha fazla efor sarf edilmeli" şeklinde konuştu.

Filistin lideri Mahmud Abbas ise Blair, ABD Başkanı George Bush ve Avrupa Birliği'ne (AB) Filistin ve Filistinliler'in sorunlarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "İstikrarlı bir Ortadoğu, başkenti Kudüs olan müstakil Filistin devletinin kurulmasından geçer. İsrail asker ve polisinin düzenlediği operasyonlar kanuni değildir ve hem Lübnan hem de Filistin'e geniş çaplı zararlar vermektedir" ifadelerini kullandı.

İsrail operasyonlarının ekonomiyi olumsuz etkilediğinin altını çizen Abbas, "165 bin işçi, çalışamaz oldu. Gazze'de, İsrail bin kişiyi tutukladı ve son saldırılarda 44'ü çocuk 250 Filistinli de hayatını kaybetti" diye konuştu.

Blair'in ve Abbas'ın basın açıklaması yaptıkları toplantı salonuna giren Kirsten Sutherland isimli Ramallah'ta yaşayan İngiliz vatandaşı bayan, Blair'i protesto etti. Basın toplantısı sırasında üzerinde "Blair, İngilizleri mahcup ettin" yazılı tişörtüyle İngiltere Başbakanı'nın karşısında ayakta duran Sutherland'ı, Blair görmezden geldi. Uzun süre Blair'in karşısında duran protestocu İngiliz, toplantı sonrası, "Ramallah'ta yaşıyorum. Bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title