Haberler

Ramallah: Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Filistin Lideri Abbas'la Görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Ortadoğu gezisi kapsamında Filistin'e gelerek Filistin Lideri Mahmud Abbas ile görüştü.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Ortadoğu gezisi kapsamında Filistin'e gelerek Filistin Lideri Mahmud Abbas ile görüştü.

Görüşmenin ardından basının karşısına geçen Abbas ve Steinmeier kısa bir basın toplantısı düzenleyerek, görüşmeler hakkında bilgi verdi. Filistin için çok kritik bir sürecin işlediğini belirten Steinmeier, Filistin'e istikrara kavuşması için yardım edeceklerini kaydetti. Lübnan ziyaretinde yaşananları gördüğünü ifade eden Steinmeier, İsrail ve Filistin arasında yol haritasına dönmek için çabaya ihtiyaç olduğuna işaret etti. İsrail Lübnan savaşının iki tarafa da zarar verdiğini ifade eden Steinmeier, İsrail ile Filistin arasındaki karşılıklı görüşme çağrılarının, ilişkilerin tekrar başlamasına zemin oluşturabileceğini kaydetti. Filistin Lideri Abbas ise, İsrail operasyonlarının gayrı kanuni olduğunu yineleyerek, kurulacak birlik hükümeti ile sorunları aşabileceklerini umduklarını kaydetti. Abbas, Filistin tarafının her zaman diyaloga açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Filistin Başkanlık Sarayı'nda yapılan toplantının ardından Ramallah'dan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title