Haberler

Ramadi Aşiretleri, Irak Başbakanı El-maliki ile Biraraya Geldi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Ramadi'nin Büyük Aşiret Liderleriyle Başkent Bağdat'taki Yeşil Bölgede Biraraya Geldi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Ramadi'nin büyük aşiret liderleriyle başkent Bağdat'taki yeşil bölgede biraraya geldi.

Yeşil bölgedeki başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmeye, Irak'ın önde gelen Duleymi, El-Bufehet ve El-Buelvan aşiretlerinin reisleri katıldı. Görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Duleymi aşireti lideri Şeyh Amr Ali Süleyman, "Başbakan Nuri El-Maliki ile görüşmemizde Ramadi'nin durumunu dile getirdik ve sorunlarımızın yavaş yavaş çözümlendiğini ifade ettik. Nuri El-Maliki, bize Ramadi'de şiddet olaylarından etkilenen halka yardım edeceği konusunda söz verdi. Şu ana kadar kimseden herhangi

bir yardım görmedik. Öte yandan Irak'ı Ürdün'e bağlayan Ramadi yolunda güvenlik açısından olumlu gelişmeler var, çünkü Ramadi'deki tüm gençlerin güvenlik birimlerine katıldı" dedi.

Aşiret liderleri, ABD güçlerinden kentteki güvenliği sağlamak için silah talep ettiklerini fakat ABD güçlerinin böyle bir yetkileri olmadığı gerekçesiyle silah vermeyi reddettiğini ifade ettiler. Reisler, ABD güçlerinin sadece ellerindeki silahları belgeleyebileceklerini ancak silahları Irak hükümetinden talep edebileceklerini söylediklerini de belirttiler.

(AR-CY-CY-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title