Haberler

Rahvan Atları Cumhuriyet Koşusu, Bursa'da Yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen Rahvan Atları Cumhuriyet Koşusu, Bursa'da yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen Rahvan Atları Cumhuriyet Koşusu, Bursa'da yapıldı.

Ürünlü Rahvan Atları Yarış Sahası'nda gerçekleştirilen yarışlara Türkiye genelinden 213 binici katıldı.

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, dörtlü taylar, üçlü taylar, ikili taylar, ithal rahvan, yerli Arap ve yerli doludizgin branşlarında yapılan yarışlarda dereceye girenler, toplam 90 bin lira parayla ödüllendirildi.

Yarışları izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı'nın başkenti, UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ne giren Bursa'nın tarihi ve kültürel birikimiyle kalkınmasını istediklerini vurgulayarak, bin yıllık geleneğin yeniden yaşatıldığını belirtti.

Rahvan atlarının kendileri için ayrı yeri olduğunu belirten Altepe, "Bu atlar her şeyiyle asil atlar. Onlar ecdadımızı sırtında taşıyan atlar. Dünyaya adalet götürmek, insanlığa medeniyeti öğretmek için ecdadımızı taşıdılar. Bu yapılan etkinliklerle atlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Bu etkinliği her yıl yapıyoruz ve her yıl da daha da gelişiyor" diye konuştu.

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve AK Parti Milletvekili Zekeriya Birkan da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title