Haberler

Rahşan Ecevit'ten Mayın Tepkisi: "Paramanyak"

DSP'nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Güneydoğudaki Mayınların Temizlenmesine İlişkin İhale Hazırlıkları Nedeniyle Hükümete Tepki Gösterdi.

DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, güneydoğudaki mayınların temizlenmesine ilişkin ihale hazırlıkları nedeniyle hükümete tepki göstererek, "Bu ihale ile hükümetin, devlete hile yaptırarak onu küçük düşürmesi demek değil mi?" dedi. Ecevit, ayrıca, "Toprak satışlarını eleştirenlere 'paranoyak' diyenler için de 'paramanyak' demek acaba yanlış mı olur?" diye tepki gösterdi.

Ecevit, yazılı açıklamasında, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis çevresindeki mayınlı arazinin temizlenmesi için "Temizle-Kullan" modeliyle ihale hazırlıklarının başlatıldığını belirtirken, ihaleyi yabancı bir firmanın kazanmamasını dilediğini kaydetti ve "Çünkü Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis illeri sınır illerimiz. 'Temizle de sonra sen kullan' demek ne kadar doğru olur? Aslında TSK bu işi üstlenmeye hazır. Gerekli olan malzemeyi almak için devlet yardımda bulunursa bu işi çok kısa bir zamanda bitirebileceklerini söylüyorlar" dedi.

HÜKÜMET İSRAİL'DE ISRARLI

Mayın temizleme işinin hükümete verilmesinde ısrarlı olduğunu savunan Ecevit, "Her ne kadar ihaleye açıyorlarsa da ihalenin şartnamesini İsrailli firmanın imkanlarına uygun hazırladıkları takdirde ihaleyi İsrailli firmanın alacağı muhakkak" diye konuştu.

Şartnameye göre, temizleme maliyetini karşılayan firmanın bu toprakları tarıma açma hakkına da sahip olacağına işaret eden Ecevit, bu durumda İsrail'in bu toprakları 49 yıl süresince işleyeceğini vurguladı. Ecevit, "Daha sonra bu toprakların akıbetinin Filistin'e benzemeyeceği ne malum" dedi.

Söz konusu toprakların kamulaştırılan ardından mayın döşenen araziler olduğunu ifade eden Ecevit, "Yıllardır da tarıma kapalı oldukları için kimyasal ilaç ve gübre ile kirletilmemiş ve organik tarıma elverişli özellikler taşıyor. Ayrıca bu bölge GAP çerçevesinde yapılması planlanan sulama kanallarıyla sulanacak ve önümüzdeki yıllarda daha büyük değer kazanacaktır" diye konuştu.

PARANOYAK TEPKİSİ: PARAMANYAK

Bölge halkının da ihaleye karşı çıktığını anımsatan Ecevit, "Ama hükümet ısrarlı. Bu, hükümetin devleti kendi halkını mağdur ederek yabancıya kazanç sağlamaya teşvik etmesi demek olmuyor mu? Bu ihale ile, hükümetin, Devlete hile yaptırarak onu küçük düşürmesi demek değil mi? Zaten bir toprağın 49 yıllığına kiralanmasının satıştan ne farkı olabilir ki? Ayrıca, toprak satışlarını eleştirenlere 'Paranoyak' diyenler için de 'Paramanyak' demek acaba yanlış mı olur?" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title