Haberler

Rahşan Ecevit'e Protesto Şoku

Güncelleme:

Rahşan Ecevit, katıldığı bir gösterimde salonda bulunanlar tarafından protesto edildi.

'Hayata Dönüş Operasyonu'nun konu edildiği "Büyük Yüzleşme: Ulucanlar Cezaevi" belgeselinin gösterimine davetli olarak katılan Rahşan Ecevit, salonda bulunanlar tarafından protesto edildi. Protestolar karşısında yaklaşık yarım saat sessizliğini koruyarak salonda kalan Rahşan Ecevit, daha sonra sloganlar altında salonu terk etti.

Hayata dönüş operasyonu, tam 11 yıl aradan sonra o dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in karşısına çıktı. Dün gece Ankara'da gösterime giren Türkiye Mimarlar Odası tarafından hazırlanan "Büyük Yüzleşme: Ulucanlar Cezaevi" belgeselini davetli olarak izlemeye gelen Rahşan Ecevit, hayata dönüş operasyonunda yakınlarını kaybedenler ve gösterimi izlemeye gelenler tarafından protesto edildi. Gösterim öncesi operasyonda hayatını kaybedenler anısına yapılan sunuşun ardından yapılan saygı duruşu sırasında bir kadın, slogan attı. Daha sonra salonda bulunan tüm davetliler 'Katiller Dışarı' sloganları atmaya başladı. Protestoları üzerine alınmayan Rahşan Ecevit'i korumaları uyararak salondan çıkarmak istediler. Protestocular daha sonra sloganlar atarak sahneye çıktılar. Yaklaşık yarım saat sessizce protestoları izleyen Rahşan Hanım'ın, salondan çıkmak istemeyerek korumasına 'eğer katilsem gelip beni öldürsünler' dediği öğrenildi. Salondan ayrılmak istemeyen Ecevit, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından ikna edildi. Rahşan Ecevit yaklaşık yarım saat süren protestoların ardından belgeseli izleyemeden salonu terk etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title