Haberler

Rahatsızlığı Nedeniyle Festivale Katılamayan Patrıcıa Petıbon’un Yerine

39. İstanbul Müzik Festivali Kapsamında Venedik Barok Orkestrası Eşliğinde Konser Vereceği Duyurulan Patricia Petibon, Geçirdiği Rahatsızlık Nedeniyle Festivale Katılamıyor.

39. İstanbul müzik festivali kapsamında venedik barok orkestrası eşliğinde konser vereceği duyurulan patricia petibon, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle festivale katılamıyor. Patricia Petibon'un yerine, nefes kesici sesiyle günümüzün ender rastlanan kontraltolarından, Grammy ödüllü Sara Mingardo festivalin konuğu olarak İstanbul'a gelecek.

39. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 13 Haziran Pazartesi akşamı saat 20.00'de Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek konserde ünlü solist Sara Mingardo'ya, dönem enstrümanlarındaki yetkinliğiyle Avrupa'nın önde gelen topluluklarından Venedik Barok Orkestrası eşlik edecek. Konserde, George Frideric Handel, Alessandro Stradella ve Antonio Vivaldi'nin eserleri seslendirilecek.

En saygın tiyatro kurumları tarafından düzenli olarak davet alan Sara Mingardo, Claudio Abbado, John Eliot Gardiner, Riccardo Muti, Sir Roger Norrington ve Riccardo Chailly gibi günümüzün en büyük şeflerinin "vazgeçemedikleri solistler" arasında yer alıyor.

Sanatçının Colin Davis ve Londra Senfoni Orkestrası ile kaydettiği Les Troyens albümü 2001 yılında Grammy Ödülü'ne, 2003 yılında Rinaldo Alessandrini ile kaydettiği L'Olimpiade albümü Diapason d'Or Ödülü'ne, Emmanuelle Haïm yönetiminde Virgin Classics etiketiyle yayımladığı Aci, Galatea e Polifemo ise Gramophone'nin En İyi Barok Vokal Albüm Ödülü'ne layık görüldü. Sanatçı, 2009 yılında İtalyan Müzik Eleştirmenleri Birliği tarafından Premio Abbiati Ödülü ile onurlandırıldı.

2008 yılında düzenlenen 36. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde Concerto Italiano ile müzikseverlere unutulmaz bir barok müzik ziyafeti veren Sara Mingardo, bu kez sıkça işbirliği yaptığı Venedik Barok Orkestrası eşliğinde, festival izleyicisiyle yeniden buluşacak.

Geçen sezon mezzosoprano Magdalena Kozená ile işbirliğine devam ederek Vivaldi aryalarından oluşan bir programla turneye çıkan Venedik Barok Orkestrası, Viyana, Prag, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Paris ve Münih gibi Avrupa'nın önemli müzik merkezlerinde konserler verdi. En son Boccherini'nin "La Clementina" adlı operasının çağdaş yorumunun prömiyerini gerçekleştiren topluluk, Bilbao, Cordoba ve Madrid'te müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sara Mingardo ve Venedik Barok Orkestrası konserinin biletleri 200 TL, 150 TL, 120 TL, 90 TL ve 20 TL (öğrenci) üzerinden, Biletix satış kanalları, İKSV (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane, 10.00–18.00 saatleri arasında) ve Aya İrini Müzesi'nde yer alan gişeden temin edilebilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title