Haberler

Radardan Kaybolan Uçak, Sabiha Gökçen'e Geldi

Yunanistan'ın Kelkira Havalimanı'ndan Kalkan ve Türk Hava Sahasına Girdiği Sırada Telsiz İrtibatı Kesilen ve Dün Akşam Yenişehir Havaalanı'na İnen Uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na Geldi.

Yunanistan'ın Kelkira Havalimanı'ndan kalkan ve Türk hava sahasına girdiği sırada telsiz irtibatı kesilen ve dün akşam Yenişehir Havaalanı'na inen uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.

Alınan bilgiye göre, Çek OKMYF kuyruk tescilli DAL-4 tipi özel uçak, iki özel uçakla birlikte Türkiye'ye gelmek üzere Yunanistan'ın Kelkira Havalimanı'ndan kalkış yapmıştı. Uçuş planı dahilinde Türk hava sahasına giren ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğru seyreden uçaklardan OKMYF kuyruk tescilli DAL-4 tipi uçakla İzmir Bergama üzerindeyken telsiz ve radyo irtibatı kesilmiş, bunun üzerine radardan takip edilmeye başlanan uçak, Yalova-Bandırma arasında radardan kaybolmuştu. Bir süre radarda

görünmemesi nedeniyle büyük heyecana neden olan uçak, saat 20.15 sıralarında Bursa Yenişehir Havaalanı'na herhangi bir aletli iniş sisteminden yararlanmadan ve kule ile irtibat kurmadan iniş yapmıştı.

Yunanistan'dan gezi amaçlı Türkiye'ye gelen ancak radarda görülmediği için paniğe neden olan uçak, bugün saat 15.30 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Havalimanının görünmeyen bir yerine iniş yapan uçaktan çıkan pilot Sedivy, "Buraya geliyordum. Bir hata oldu. Telsiz irtibatını kaybettim. Akşam olduğu için de Bursa Yenişehir'e indim. Haberleşmeyi kaybettim. O yüzden şimdi buradayım" diye konuştu.

Görüntü alınmasından rahatsız olan pilot koşar adımlarla havalimanından ayrıldı.

(MB-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title