Haberler

Rachel Corrıe'nin Hayatı Kendi Kaleminden Sahnede

İsrail Buldozeri Tarafından Ezilerek Hayatını Kaybeden Amerikalı Barış Gönüllüsü Rachel Corrie'nin Hayatı "benim Adım Rachel Corrie" İsimli Tiyatro Oyunuyla Sahnelendi.

Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını engellemeye çalışırken bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybeden Amerikalı barış gönüllüsü Rachel Corrie'nin hayatı "Benim Adım Rachel Corrie" isimli tiyatro oyunuyla sahnelendi.

Üniversite öğrencisiyken Uluslararası Dayanışma Hareketi'ne (International Solidarity Movement) katılarak barış gönüllüsü olarak 2003 yılında gittiği Filistin'de, Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını engellemeye çalışırken bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybeden Amerikalı barış gönüllüsü Rachel Corrie'nin hayatı "Benim Adım Rachel Corrie" isimli tiyatro oyunuyla sahnelendi. Rachel'in Filistin'e gidiş süreci, yaşadıkları, günlüğu ve mektuplarından derlenen öyküsü ile anlatıldığı oyununun Türkiye'deki galası Muammer Karaca Tiyatrosu' nda yapıldı. Galaya Corrie'nin annesi Cindy Corrie, babası Craig Corrie ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (IHH) Başkanı Bülent Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

SOMUT ADIMLAR ATILMALI VE BİR ŞEYLER YAPILMALI

Oyun sonrası düzenlenen basın toplantısıyla hislerini dile getiren Cindy Corrie, Rachel'ın bu hikayesini çok uzun bir süre kalbinde ve ruhunda hissettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bugün Mavi Marmarayı ziyaret ettim ve oturup düşündüm. Orada yeniden Mavi Marmaranın seyahati ile tarihi değiştiren insanları ve o yolculuğa katılan insanları, ailelerini düşündüm. Onları bir kez daha takdir ettim aynı kaderi paylaştığımız için. Bugün Gazze'de hala acılar devam ediyor. Rachel'ın bulunduğu duvarın arkasındaki çocuklar ağlamaya devam ediyor. Ben buradan bir kez daha insanlığa hatırlatmak istiyorum ki daha etkin somut adımlar atılmalı ve birşeyler yapılmalı."

DAVA ŞU ANDA GÖRÜLEMİYOR

Cindy ve Craig Corrie, yaptıkları açıklamada kızlarının ölümüyle ilgili İsrail Hükümeti'ne karşı açmış oldukları davanın şu anda İsrail Devlet Savcılığın'daki avukatlar grevi nedeniyle beklediğini ve aralıkta yapılması gereken davanın ne zaman görüleceğini bilmediklerini ifade ettiler.

OYUN HAKKINDA

"Benim Adım Rachel Corrie "ünlü İngiliz aktör Alan Rickman ve The Guardian gazetesi editörü Katharine Viner tarafından derlendi. Setenay Yener'in Türkçe'ye çevirip, oynadığı tek perdelik oyunu Turgay Kantürk yönetti. "İnsanoğlunun en zor koşullar altında bile nazik, cömert güzel ve güçlü olabileceğini gösterebilen herkesten ilham almalıyız" diyen Rachel Corrie'nin hayatını anlatan oyun İstanbul'dan sonra tüm Türkiye'yi gezecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title