Haberler

Rachel Corrıe'nin Hayatı Kendi Kaleminden Sahnede

Rachel Corrıe'nin Hayatı Kendi Kaleminden Sahnede

RACHEL CORRIE'NİN HAYATI KENDİ KALEMİNDEN SAHNEDE

* Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını engellemeye çalışırken bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybeden Amerikalı barış gönüllüsü Rachel Corrie'nin hayatı "Benim Adım Rachel Corrie" isimli tiyatro oyunuyla sahnelendi. Üniversite öğrencisiyken Uluslararası Dayanışma Hareketi'ne (International Solidarity Movement) katılarak barış gönüllüsü olarak 2003 yılında gittiği Filistin'de, Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını engellemeye çalışırken bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybeden Amerikalı barış gönüllüsü Rachel Corrie'nin hayatı "Benim Adım Rachel Corrie" isimli tiyatro oyunuyla sahnelendi. Rachel'in Filistin'e gidiş süreci, yaşadıkları, günlüğu ve mektuplarından derlenen öyküsü ile anlatıldığı oyununun Türkiye'deki galası Muammer Karaca Tiyatrosu' nda yapıldı. Galaya Corrie'nin annesi Cindy Corrie, babası Craig Corrie ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (IHH) Başkanı Bülent Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

SOMUT ADIMLAR ATILMALI VE BİR ŞEYLER YAPILMALI

Oyun sonrası düzenlenen basın toplantısıyla hislerini dile getiren Cindy Corrie, Rachel'ın bu hikayesini çok uzun bir süre kalbinde ve ruhunda hissettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bugün Mavi Marmarayı ziyaret ettim ve oturup düşündüm. Orada yeniden Mavi Marmaranın seyahati ile tarihi değiştiren insanları ve o yolculuğa katılan insanları, ailelerini düşündüm. Onları bir kez daha takdir ettim aynı kaderi paylaştığımız için. Bugün Gazze'de hala acılar devam ediyor. Rachel'ın bulunduğu duvarın arkasındaki çocuklar ağlamaya devam ediyor. Ben buradan bir kez daha insanlığa hatırlatmak istiyorum ki daha etkin somut adımlar atılmalı ve birşeyler yapılmalı." DAVA ŞU ANDA GÖRÜLEMİYOR

Cindy ve Craig Corrie, yaptıkları açıklamada kızlarının ölümüyle ilgili İsrail Hükümeti'ne karşı açmış oldukları davanın şu anda İsrail Devlet Savcılığın'daki avukatlar grevi nedeniyle beklediğini ve aralıkta yapılması gereken davanın ne zaman görüleceğini bilmediklerini ifade ettiler.

OYUN HAKKINDA

"Benim Adım Rachel Corrie " ünlü İngiliz aktör Alan Rickman ve The Guardian gazetesi editörü Katharine Viner tarafından derlendi. Setenay Yener'in Türkçe'ye çevirip, oynadığı tek perdelik oyunu Turgay Kantürk yönetti. "İnsanoğlunun en zor koşullar altında bile nazik, cömert güzel ve güçlü olabileceğini gösterebilen herkesten ilham almalıyız" diyen Rachel Corrie'nin hayatını anlatan oyun İstanbul'dan sonra tüm Türkiye'yi gezecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sinema

Sinema Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title