Haberler

Rabat: İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu'nun 9. Genel Kurulu

Fas Kralı Muhammed, İslam Dünyası Kültürel Liderlerine, Müslüman Dünyasının Bölünme ve Değerlerinin Yok Edilmesiyle Tehdit Edildiği Uyarısında Bulundu.

Fas Kralı Muhammed, İslam dünyası kültürel liderlerine, Müslüman dünyasının bölünme ve değerlerinin yok edilmesiyle tehdit edildiği uyarısında bulundu.

İslam Konferansı Örgütü'ne (İKÖ) bağlı Uluslararası İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu'nun 9. Genel Kurul toplantısına bir mesaj gönderen Fas Kralı Muhammed, "İslam dünyası, İslam'ın tanımı, kültürü ve varoluşu gibi çeşitli meydan okumalarla tehdit altında kaldığı çok önemli bir süreçten geçiyor" dedi.

Kral Muhammed, İslam dinine yönelik tehditlerin uluslararası düzeyde olduğunu vurgulayarak, "Saldırılar Müslümanlar arasında çekişme, bölünme ve İslam'ın değerlerinin yok edilmeye çalışmasıyla yapılıyor" diye konuştu.

Kral Muhammed mesajında, İslam dünyasında Müslümanların hala uygun şartlarda yaşayamamasına ve kendi insanına gerçek hayatı sunamamasına da üzüldüğünü kaydetti.

Toplantıda Kral Muhammed'in mesajını danışmanlarından Abbas Jirari okudu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title