Haberler

Quetta: Pakistan'da 14 Taliban Militanı Yakalandığı İleri Sürüldü

Pakistan Polisi, Quetta Şehrinin Kuzeybatısında Bir Hastaneye Düzenlenen Baskında 14 Taliban Militanının Ele Geçirildiğini İleri Sürdü.

Pakistan polisi, Quetta şehrinin kuzeybatısında bir hastaneye düzenlenen baskında 14 Taliban militanının ele geçirildiğini ileri sürdü.

Polis Şefi Rahmetullah Niyazi, "Taliban militanı olduğundan şüphe edilen 6 yaralı ve yanlarındaki 8 militan özel bir hastaneye düzenlenen operasyonla yakalandı. Şuan polis merkezinde sorguları devam eden şüpheliler, daha sonra devlet hastanesine götürülecek" dedi.

Yakalananların Taliban militanı olduklarından emin olduğunu söyleyen Niyazi, "Yakalananların tümünün Taliban militanı olduğuna inanıyorum. Ne şekilde yaralandıkları konusunda herhangi bir fikrimiz yok, ancak Afganistan'ın güneyinden geldiklerini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Yerel gazeteciler, yakalananlar arasında Taliban'ın üst düzey bir komutanının da bulunduğunu, yaralı komutanın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtirken, yaralılardan Abdullah Jan (24), "Taliban militanı değilim. Afganistan'ın güneyinde ABD bombardımanında yaralandım" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title