Haberler

    Qualcomm, Samsung ve Intel Yeni Bir İşlemci Mimarisine Göz Dikti

    ARM tekelinden kurtulmak isteyen teknoloji devi firmalar, geçtiğimiz sene itibarıyla çalışmalara başlamıştı. Bu çalışmalardan sonuncusu Qualcomm, Intel ve Samsung'dan geldi.

    Alınan bilgilere göre, işlemci üreticisi Qualcomm, açık kaynaklı RISC-V işlemci mimarisini destekleyen bir şirkete finansal anlamda destek oluyor. Akıllı telefonlar, tabletler ve saatlerde kullanılan ARM tabanlı Snapdragon SoC işlemcileriyle bilinen şirket, SiFive isimli bir şirkete yatırım yaptı. Aldığı yatırımlarla birlikte 65,4 milyon dolar büyüyen şirket, Intel ve Samsung'dan da yatırım aldı.

    Sitesinde aylar süren süreçlerdense, yalnızca haftalar süren süreçlerle yeni işlemciler tasarlayabildiğini söyleyen SiFive, ARM tarafından kurulan RISC-V karşıtı bir internet sitesiyle karşılaşmıştı. Sonrasında bu site, kendi çalışanlarından bile eleştiriler alan ARM tarafından kapatılmıştı.

    ABD'li işlemci üreticileriyle yaşadığı son gerginliklerden sonra, Huawei de yeni cihazlarında RISC-V mimarisine yönelebilir. Her ne kadar bu mimari, telefonlar gibi yüksek güç talep eden cihazlarda henüz tercih edilmiyor olsa da Huawei bu konuda bir ilki gerçekleştirebilir.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Cep Telefonu Qualcomm Samsung Intel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title