Haberler

    Qualcomm, Patent Hakları İçin Apple'dan 4,5 Milyar Dolar Alacak

    ABD'li teknoloji devi Apple, Qualcomm'a bir defaya mahsus olmak üzere 4,5 milyar dolar ödeme yapacak.

    Büyük firmalar arasındaki ticaret ve anlaşmalar, normal bir insanın günlük yaşamında karşısına çıkan anlaşmalardan daha farklı oluyor. Qualcomm ile Apple arasında da benzer bir anlaşma söz konusu. Kaldı ki bu anlaşmanın içinde bir de dava bulunuyor.

    Apple ve Qualcomm, patent konusunda oldukça karışık bir anlaşmaya sahip. Mahkemeye gitmişliği bile olan bu anlaşmada, Qualcomm'un ikinci çeyrek rakamlarına göre Apple'ın Qualcomm'a 4,5 ila 4,7 milyar dolar arasında tek seferlik bir ödeme yapması gerekecek.

    Qualcomm'un Apple'dan gelecek para hariç genel performansı oldukça iyi. Beklentilerin üstüne çıkan firma, yüzde 5 büyüyerek 5 milyar dolar ciroya ulaşmayı başardı.

    Şirketin CEO'su Steve Mollenkopf, bu çeyrekte beklenenden daha iyi bir performans sergilediklerini ve tahminlerini de aştıklarını ifade etti. CEO, bu durumun şirketin sıkı kalite yönetiminin ve yatırımların sonucu olduğunu söylüyor. Mollenkopf ayrıca Apple ile yeni bir anlaşma yaptıklarını ve Apple'la daha uzun süre müşteri-satıcı ilişkisi içerisinde olmak istediklerini belirtti.

    Apple'ın ödemesi Qualcomm'un bir sonraki dönem defterine işlenecek. Ayrıca bu lisans geliri Apple'ı üçüncü çeyrekte bir kez daha ödeme yapmaya itecek. Yine de Çin'de yavaşlayan telefon pazarını ve Apple'ın satışlarındaki düşüşü göz önüne alınca Qualcomm'un kazancının o kadar da fazla olmayacağını söyleyebiliriz.

    San Diego merkezli firma, 5G telefonların gelişiyle birlikte piyasanın tekrar hareketlenmesini bekliyor. Qualcomm muhtemelen Apple'ın 5G yongalarını da sağlayacak. Firma halihazırda pek çok amiral gemisi telefona yonga üretimi gerçekleştiriyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Cep Telefonu Qualcomm Apple Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title