Haberler

Pyd ile Daeş Arasında Çatışma

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Patlamanın yaşandığı bölgeden yükselen dumanlar Duvar örme örme çalışmalarından kapatılan okullardan PYD ile DAEŞ arasında çatışma Halep'in Cerablus ilçesinde terör örgütleri PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile DAEŞ arasında çatışma başladı Halep'in Cerablus ilçesinde terör örgütleri PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile DAEŞ arasında çatışma başladığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Patlamanın yaşandığı bölgeden yükselen dumanlar

Duvar örme örme çalışmalarından

kapatılan okullardan PYD ile DAEŞ arasında çatışma

Halep'in Cerablus ilçesinde terör örgütleri PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile DAEŞ arasında çatışma başladı

Halep'in Cerablus ilçesinde terör örgütleri PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile DAEŞ arasında çatışma başladığı bildirildi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, Türkiye-Suriye sınır hattındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşı tarafındaki Cerablus'un kontrolünü elinde tutan terör örgütü DAEŞ ile Cerablus'un doğusundaki Zormağara köyünde bulunan terör örgütü PYD üyeleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmaların yaşandığı Cerablus'un doğusunda kalan ilçeyle Ayn el Arab'ı (Kobaniyi) birbirine bağlayan yol üzerindeki bir köprünün PYD güçleri tarafından kullanılmaması için DAEŞ üyelerince imha edildiği öğrenildi.

Köprünün patlatılması sonrasında bölgeden yükselen dumanlar Karkamış ilçesinden de görüldü.

Çatışmalar nedeniyle meydana gelen patlama seslerinin duyulduğu Karkamış ilçesinde, güvenlik güçlerinin sınır hattında zırhlı araçlarla devriye görevlerini artırdıkları gözlendi.

Bu arada, Karkamış Sınır Kapısı yakınlarındaki Kocatepe İlkokulu ile Karkamış Anaokulu, güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı, öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için de ilçe merkezindeki başka okullara nakil edildikleri bildirildi

Kaynak: AA / Güncel

Cerablus Karkamış Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title