Haberler

Putrajaya: Malezya'daki İkö Zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının değerlendirildiği İslam Konferansı Örgütü zirvesine katıldı. Malezya'da gerçekleştirilen konferansta, İran, Pakistan ve Malezya liderleriyle bir araya gelen Erdoğan, Ortadoğu meselesinin daha ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının değerlendirildiği İslam Konferansı Örgütü zirvesine katıldı. Malezya'da gerçekleştirilen konferansta, İran, Pakistan ve Malezya liderleriyle bir araya gelen Erdoğan, Ortadoğu meselesinin daha ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Ortadoğu'daki savaş gerginliği devam ederken, İslam Konferansı Örgütü'ne üye ülkelerin liderleri Malezya'da düzenlenen zirvede biraraya geldi. Acil bir şekilde toplanan zirveye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'daki gelişmelerin daha ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini kaydederek, bu yöndeki görüşmelerin sürdürüleceğini ifade etti. Erdoğan, Pakistan, İran ve Türkiye'nin İslam ülkeleri arasında diğer ülkelere göre lider durumda bulunmasına atıfta bulunarak, bu durumun büyük bir sorumluluk doğurduğunu ve Ortadoğu'da çözüm için en kısa zamanda adım atılması gerektiğini söyledi. İKÖ lideri Ekmeleddin İhsanoğlu ise konferansın çok verimli geçtiğini ve tüm İKÖ üyelerinin alınan kararlarda mutabık kaldıklarını dile getirdi. İhsanoğlu, Avrupa devletlerinin Lübnan'ın işgalini kınamaması ve çözüm arayışı için çok yavaş hareket etmesini "çok çirkin bir çifte standart" olarak değerlendirdi.

Bu arada, görüşmelerde yer alan İran, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'nın 7 maddelik barış planını tamamen uygun gördüğünü ve desteklediğini açıkladı. İran'dan gelen açıklamanın ardından diğer ülkeler de bu konuda mutabık olduklarını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title