Haberler

Putin ve Esad Bir Araya Geldi

- Putin ve Esad bir araya geldi

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ikili görüşme gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yarın gerçekleştirilecek Türkiye, İran, Rusya zirvesi öncesi Soçi'de bir araya geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada sürpriz görüşmenin dört saat sürdüğü belirtildi.

Kremlin'in açıklamasında, Esad'ın Rusya'ya düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Putin ile bir araya geldiği belirtildi. Açıklamada, "İki lider, Suriye'deki askeri operasyonun sona geldiğini belirtti. Rusya ve Suriye devlet başkanları, ülkede siyasi süreç başlatılması ihtiyacını vurguladı" ifadeleri kullanıldı.

Görüşmede terörizmle ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Terörizm sorununun evrensel olduğuna ve terörizmde tam bir zafer elde etmek için çok şey yapılması gerektiğine inanıyorum. Ancak Suriye'deki teröristlere karşı yürüttüğümüz askeri operasyon sona ermektedir" dedi.

Putin, yapılması gerekenin bir siyasi süreç başlatmak olduğunu belirterek, Esad'a ülkedeki krize çözüm bulmak isteyen herkesle çalışmaya hazır olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Suriye'deki birçok bölgenin teröristlerden temizlendiğini, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan sivillerin evlerine dönebileceklerini belirten Esad, "Operasyonun, Suriye'deki siyasi uzlaşma sürecinde ilerleme sağladığını kabul etmeliyiz" dedi.

Putin, yarın Soçi'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme gerçekleştirileceğini söyledi.

Putin, Katar ve ABD liderlerini bilgilendirecek

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşme hakkında bilgilendirmek üzere ABD Başkanı Donald Trump ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Beşşar Esed Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title