Haberler

Putin'e Suikast Düzenleneceği İddia Edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Yarın Yapmayı Planladığı 2 Günlük İran Ziyareti Sırasında Suikast Düzenleneceği İstihbaratı Alındığı Bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, yarın yapmayı planladığı 2 günlük İran ziyareti sırasında suikast düzenleneceği istihbaratı alındığı bildirildi.

Rus ORT Kanalı'nda yayınlanan ve Rus istihbarat birimlerine dayandırılarak verilen haberde, Rus gizli servisinin, Vladimir Putin'e, 2 günlük ziyareti sırasında suikast düzenleneceği bilgisi alındığı kaydedildi.

Haberde, üst düzey istihbarat birimlerinin de söz konusu bilgiyi teyit ettiği belirtildi.

Bu arada, Putin'e suikast iddialarının ardından Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı'nın İran ziyaretiyle ilgili herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Yetkililer, Putin'in, suikast iddialarıyla ilgili bilgilendirildiğini kaydettiler.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni de, Putin'e suikast düzenleneceği iddialarının ''tamamıyla asılsız'' olduğunu söyleyerek, bu iddiaların Putin'in İran ziyaretini engelleyemeyeceğini, ziyaretin belirlenen tarihte gerçekleşeceğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı, yarın gece Hazar Denizi'ne kıyısı olan ülkeler liderler zirvesine katılmak için İran'ın başkenti Tahran'a gidecek.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'daki kötü hava koşulları nedeniyle 2 saat gecikmeli olarak Almanya'nın Frankfurt kentine ulaştı.

Putin'in, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile akşam yemeğinde biraraya geleceği, ikilinin, İran'ın nükleer programı ve Kosova'nın bağımsızlığı gibi konuları ele alacakları bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title