Haberler

Putin'den Tarihi Zirve Sonrası İlk Açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile Helsinki'de yaptığı tarihi zirvenin ardından Fox News televizyonuna mülakat verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile Helsinki'de yaptığı tarihi zirvenin ardından Fox News televizyonuna mülakat verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan görüşmenin ardından Putin, Fox News televizyonuna açıklamalarda bulundu. Fox News'in ünlü sunucusu Chris Wallace'e konuşan Putin, gece yarısı İngilizce yayınlanan röportajında önemli açıklamalar yaptı. ABD ile bazı konularda uzlaşma sağladıklarını belirten Putin, iki ülkenin uluslararası terör konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

UKRAYNA VE GÜRCİSTAN TEPKİSİ

Putin röportajında "Sayın başkan ile bugün yaptığımız görüşmede en önemli sorunun terörizm tehdidi olduğu kanaatine vardık" dedi. Rusya'nın NATO'nun aldığı kararlardan rahatsız olduğunu dile getiren Putin, "NATO'nun sınırlarımıza ilerlemesi bir tehdit oluşturuyor ve Rusya olarak Ukrayna ile Gürcistan'ın NATO'ya dahil edilmesine son derece olumsuz tepkiler vereceğiz" diye konuştu. Son günlerde İngiltere'de bazı önemli istihbarat uzmanlarının kimyasal gazlarla zehirlenerek öldürülmesi konusunda İngiltere'nin Rusya'yı suçlamasına da değinen Putin, "Bu iddiaların temeli yok" dedi. Putin ayrıca batılı ülkelerin Rusya'ya karşı başlattığı ekonomik yaptırım konusuna ilişkin, "Batılı ülkeler ekonomik yaptırım konularında başarısız oldu" dedi.

"ABD - RUSYA İLİŞKİLERİ İÇ SİYASETİN ESİRİ OLDU" Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve Rusya arasında diyalog konusunda yaşanan sorunlara değindi. Putin, özellikle ABD iç siyasetinde yaşanan anlaşmazlıkların Amerika ve Rusya ilişkilerine zarar verdiğini söyledi. "Rusya, stratejik saldırı silahlarının azaltılması ve sınırlandırılması için daha önce yapılan anlaşmayı uzatmaya hazırdır" diyen Putin, "Sayın Trump ile sürenin uzatılması konusunda güvence verdim. Ama önce anlaşmanın ayrıntılarını tartışmalıyız. Bizim Amerikan ortaklarımıza bazı sorularımız olacak. Biz onların anlaşmaya uymadıklarına inanıyoruz. Ancak bu konunun uzmanları tarafından tartışılmalı" dedi.

(Erhan Altıparmak /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Vladimir Putin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title