Haberler

Putin, 100 Yılın En Büyük Arkeoloji Buluşu İçin Daldı

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, batan Bizans gemisini görebilmek için Karadeniz'in Kırım kıyılarında denizin dibine daldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sivastopol'de Rusya Coğrafya Vakfı'nın 170. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, deniz gözlem aracı "bastikafla" Karadeniz'in derinliklerine daldı.

"SUYUN ALTI MI, ÜSTÜ MÜ İYİ"

Kırım ziyareti çerçevesinde Putin, Rusya Coğrafya Toplumu ile birlikte Sivastopol'da 83 metre derinliğe özel araçla dalarak tarihi gemi enkazı üzerinde incelemelerde bulundu. Kıyıya çıkan Putin gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, "Sizin için hangisi daha iyi: suyun altı mı yoksa üstü mü?" sorusuna Putin, "Tabii ki evde olmak en iyisi?" cevabını verdi.


"ORADA İLGİNÇ ŞEYLER GÖRDÜM"

Putin denizin altında gördüğü manzarayı da gazetecilerle paylaşarak, "Orada ilginç şeyler gördüm. Araştırılması gerekecek şeyler. Bu tür eserler Kuzey Karadeniz kıyılarında fazla değil. 10'uncu ya da 11'inci yüzyıllara ait. Bu dönemde Rus devleti Bizans ve başka ülkelerle ilişkilerini yoğunlaştırıyordu" dedi.


100 YILIN EN BÜYÜK ARKEOLOJİ BULUŞUNU GÖRMEK İÇİN DALDI

Söz konusu bölgede Mayıs ayında 125 metre uzunluğunda Bizans gemisi bulunmuştu. "Rostov" dalgıç kulübü tarafından denizin 82 metre derinliğinde ortaya çıkarılan gemi, 100 yılın en büyük arkeoloji buluşu sayılmakta. Rus bilim adamlarına göre, Bizans gemisi belirlenemeyen bir nedenle batmış.


PUTİN, AZOV'A DA DALMIŞTI

11 Ağustos 2011'te dönemin Rusya Başbakanı olan Putin Kırım'a komşu Azov Denizi'nde dalgıç kıyafetleri ile denizin dibinden antik eserler çıkarmıştı.

Putin sular altındaki Rus Atlantisi'ne dalış yaparak iki amforayı sahilde bekleyen gazetecilere göstererek, "Arkeoloji gezi başkanı, bunların 6. yüzyıla ait olduğunu belirtti. O dönemler limanda gemilere yük taşınırken, amforalar sürekli kırılıyordu. Ve o yüzden atıyorlardı" demişti.


İki metre derinlikten çıkardığı tarihi eserlerle basına konuşan Putin, "Çocuklar sağ olsunlar bulmakta yardımcı oldu. Burada şarap varmış hepsini içmişler" ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra ise olayın bir kurgu olduğu ve daha önce dalgıçlar tarafından bulunan amforaların Putin tekrar çıkarsın diye denizin dibine yerleştirildiği ortaya çıkmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Karadeniz Kırım Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (48)

Ertuğrul:

Başkan dediğin böyle olur.putin dalış bile biliyor, bizimki uyuz ata binmesini bilmiyor düşüyor, ama eşşeklerin sırtına binmesini iyi biliyor

21
19
yanıtYanıtla
TimotiMobil-IOS:

Örnek bir lider bayılıyorum bu adama

26
10
yanıtYanıtla
SIVASLI:

Dogru elinki Tatli gelir senin gibilere , Tayyip buna on basar bizde adamin hasi varda sizde görecek göz yok

yanıt4
yanıt4
Davut can Mobil-IOS:

Bizim ki ancak. Yetim hakkı yer ve. Kendi aile. İçin. Can alır nankür. Heriff

20
11
yanıtYanıtla
6.HİS:

Bu adam tam bir lider ve vatansever bizdekiler gibi değil

26
1
yanıtYanıtla
...:

öyle demeyin. . . bizimki de geçenlerde memleketine gitti ve orada bilin bakalım ne yaptı. . . KEKLİK UÇURDU. . . hadi bakalım hodri meydan. . . putin keklik uçursun da görelim. . . !

16
10
yanıtYanıtla
Ali:

O uçururken keklik ticaretinenmi başlasam diye düşünmüştür para çokmu acaba bu işte demiştir

yanıt6
yanıt7
Ali:

Acaba bu kekliği satsam kaç para kazanırım diye düşünmüştür

yanıt9
yanıt6
Ali:

Bizede putin gibi bir lider lazım ama ben mecliste göremiyorum bir muharrem ince var oda ne yapsın tek başına

14
11
yanıtYanıtla
Dilruba:

Şu viskici muharrem ince mi??

yanıt4
yanıt4
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title